21 iun. 2023 | 14:01

Vestea momentului de la OMV Petrom. Parteneriatul care transformă România, e oficial

Social
Vestea momentului de la OMV Petrom. Parteneriatul care transformă România, e oficial
Cum va deveni Romania cel mai mare exportator de gaze din UE

S-a înființat parteneriatul care transformă România în cel mai mare producător de gaze din UE. Este vestea momentului de la OMV Petrom și de la Romgaz. Împreună, cele două companii vor începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

Este oficial. România va deveni cel mai mare exportator de gaze natural din UE. Cum se va face asta

OMV Petrom și Romgaz au anunțat că au luat o decizie finală favorabilă de investiție în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, Neptun Deep.

Astfel, prin declanșarea producției, programată pentru anul 2027, țara noastră se va transforma în cel mai mare producător de gaze naturale din UE și un exportator net de gaze naturale.

Cum se vor împărți banii

Cele două companii producătoare de gaze cred că proiectul Neptun Deep va furniza un volum brut total de 100 mld. metri cubi de gaze naturale.

Acesta urmează să fie împărțit în mod egal între cei doi parteneri. De asemenea, investițiile necesare declanșării producției de gaze naturale în 2027 se vor situa la circa 4 miliarde euro.

Planul de exploatare a fost trimis la ANRM

În plus, planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul offshore Neptun Deep, adoptat de cele 2 companii, a fot înaintat spre confirmare Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

OMV Petrom consideră că proiectul va conduce la creșterea cu 50% a profitului din exploatare al companiei la nivelul anului 2030. În acest context, CEO-ul OMV, Alfred Stern, căruia i-a fost prelungit mandatul cu 2 ani, dar și șefa OMV Petrom, Christina Verchere, s-au găsit cu premierul Marcel Ciolacu.

Neptun Deep, un pas înainte

”Odată cu decizia finală de investiție pentru proiectul Neptun Deep, întrăm în faza de dezvoltare a primului proiect offshore în ape de mare adâncime din România împreună cu partenerul nostru, Romgaz.

Acesta este un important pas înainte în execuția Strategiei 2030 a companiei și va aduce o schimbare semnificativă în portofoliul nostru.

Propunerea noastră față de acționari rămâne creșterea investițiilor, creșterea profitabilității și a dividendelor – toate acestea asigurând în același timp o afacere sustenabilă pe termen lung pe parcursul tranziției noastre energetice”, susține Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Anunțul Romgaz despre decizia istorică

”Proiectul Neptun Deep intră astăzi într-o nouă fază, decizia de a investi în dezvoltarea zăcămintelor din acest perimetru este una istorică pentru toate părțile interesate și care va aduce beneficii incontestabile securității și independenței energetice a României.

Rămânem angajați în atingerea obiectivelor acestui proiect și suntem încrezători că Agenția Națională pentru Resurse Minerale va confirma, cât mai curând posibil, planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep, moment de la care va începe efectiv etapa de dezvoltare a acestor zăcăminte”, a declarat directorul general adjunct al Romgaz, Aristotel Jude.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru TRUMP! Arma secretă a KAMALEI HARRIS
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro