Veste tristă despre copilul înecat și readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare. Leziunile cerebrale au fost foarte grave

Veste tristă despre copilul înecat și readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare. Leziunile cerebrale au fost foarte grave
Veste tristă despre copilul înecat, după care readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare

Un copil de 13 ani s-a înecat la scăldat, însă a fost readus la viață după o oră de manevre de resuscitare. Din păcate, până la urmă, finalul nu a fost fericit.

Final nefericit în cazul copilului înecat

Copilul de 13 ani înecat în timp ce era la scăldat, dar care a fost readus la viață de către echipajele SMURD după manevrele de resuscitare, timp de aproximativ o oră, nu a supraviețuit. Din păcate, leziunile cerebrale suferite cât timp creierul nu a fost oxigenat, adică în jur de jumătate de oră, i-au fost fatale.

Băiatul din comuna Săvinești, județul Neamț, a decedat pe 28 iunie 2021. După e a răspuns manevrelor de resuscitare, copilul a fost transportat la Spitalul Județean Neamț. De acolo, s-a decis transferul său la Iași. Din cauza stării sale grave, a fost solicitat un elicopter pentru a fi transportat cât mai repede.

Poliția din Neamț a deschis un dosar penal, însă nu sunt suspiciuni în ceea ce privește decesul copilului.

„Din primele cercetări efectuate a reieşit că minorul în vârstă de 13 ani, din localitatea Săvineşti, s-ar fi deplasat în locaţia respectivă pentru a înota. În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ“, se arată într-un comunicat al IJP Neamţ.

Leziunile cerebrale i-au fost fatale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petreodava era anunțat printr-un apel la 112, pe 27 iunie, apelul fiind înregistrat la ora 14:15, în vederea căutării unei persoane dispărute, posibil înecate. Profitând de vremea frumoasă de afară, copilul a plecat la scăldat, împreună cu alți prieteni de vârsta sa.

La un moment dat, băiatul în vârsta de 13 ani nu a mai ieșit la suprafațată, așa că cei care îl însoțeau au dat alarma. La locul faptei s-au deplasat cadrele de la Detașamentul Piatra Neamț cu un autovehicul complex de intervenție, o ambulanță și o autospecială pentru scafandri. Băiatul a fost scos din apă, însă nu mai prezenta semne vitale.

„Copilul a fost preluat de membrii echipajului SMURD TIM, care au început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare. Din fericire, pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare (în jurul orei 15:45) şi va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ“, transmitea locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI