Veste teribilă pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu numărul 10 WTA

Veste teribilă pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu numărul 10 WTA
Veste teribilă pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu numărul 10 WTA

Veste teribilă pentru Simona Halep. Numărul 10 WTA nu a mai participat la un turneu de la accidentarea suferită la Roma, în 12 mai. Halep a fost nevoită să renunțe la competițiile de la Rolland Garros, Wimbledon, dar și la Jocurile Olimpice. Ușor, dar sigur, campioana din România a coborât și în ierarhia mondială. Acum ea este la un pas de a ieși din Top 10 după 373 de săptămâni consecutive petrecute între primele 10 jucătoare ale lumii.

Veste teribilă pentru Simona Halep

Simona Halep se confruntă cu cea mai gravă accidentare din cariera ei. De la partida de la Roma, din 12 mai, contra lui Angelique Kerber, constănțeanca nu a mai pus piciorul într-un turneu din circuitul mondial. Logodnica lui Toni Iuruc a fost nevoită să se retragă, pe rând, de la toate competițiile ce au urmat rupturii musculare suferite la gamba stângă. Roland Garros, Wimbledon, dar și Jocurile Olimpice s-au transformat în tot atâtea obiective ratate în acest an.

Iar efectul neparticipărilor a început să se vadă dramatic în locul ocupat în ierarhia mondială. Dacă la începutul anului, Simona Halep era numărul 2 mondial, ea a fost depășită, mai întâi, de nipona Naomi Osaka. Aceasta s-a impus la Australian Open și a reușit să urce în clasament deasupra jucătoarei din România. Dar cea mai abruptă cădere s-a înregistrat după turneul de la Wimbledon. Halep era deținătoarea titlului, așa că, prin neparticipare, s-a văzut depășită, treptat, de tot mai multe jucătoare.

Ce se întâmplă cu numărul 10 WTA

Doar eliminarea altor rivale directe a făcut ca Simona Halep să nu „cadă” mai jos de locul 10, după turneul de pe iarba englezească de la Wimbledon. Acum, însă, ea este la un pas de a ieși din Top 10. Ar fi pentru prima oară după 373 de săptămâni când Halep n-ar mai fi printre cele mai bune 10 jucătoare ale lumii. Ea a intrat în acel top la 27 ianuarie 2014, deținând cea de-a opta performanță din toate timpurile ca durată a șederii între primele 10 jucătoare.

La ora actuală, în clasamentul WTA Live, Simona Halep este deja poziționată pe locul 13. În dreptul ei s-au scăzut punctele pentru turneul de la Toronto din 2019, unde a ajuns până în sferturile de finală. Însă, jucătoarea din Constanța mai are o șansă, deși mică, de a evita ieșirea din acel top. Ea a primit un wild card din partea organizatorilor National Bank Open (fostul Rogers Cup) care în acest an se va disputa la Montreal. În 2019, turneul feminin a avut loc în Toronto, iar cel masculin în Montreal. În 2020, ele au fost anulate din cauza pandemiei.

Dacă Simona Halep va reuși să ajungă măcar până în sferturile de finală, ea nu va mai pierde cele 190 de puncte adunate acum 2 ani. Mai există și condiția ca alte jucătoare să nu obțină o performanță care să le îmbunătățească punctajul suficient de mult încât s-o depășească pe Halep. Este cazul Barborei Krejcikova, al noii campioane olimpice, Belinda Bencic sau al Petrei Kvitova. Toate trei sunt acum în fața lui Halep în clasamentul WTA Live, dar rămâne de văzut cine, ce va face, concret, la turneul din Montreal.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI