Veste senzațională pentru Simona Halep, în scandalul de dopaj. Ce a anunțat Agenția de Integritate a Tenisului la doar câteva zile după ce sportiva a fost testată

Simona Halep primește și o veste bună după săptămâni întregi de tensiune și stres, în urma acuzațiilor de dopaj. O informație pe care avocații săi s-ar putea baza în procesul de la Sport Resolutions! Agenția de Integritate a Tenisului a anunțat că nu exclude varianta ca în zona Americii unele produse alimentare să fie contaminate.

Prima rază de speranță pentru Simona Halep în scandalul de dopaj

Simona Halep poate găsi o „portiță de scăpare”, în scandalul în care este acuzată de dopaj, după informațiile din ultimele zile.Testul a avut loc la US Open 2022, la finalul lunii august, iar în corpul ei s-au găsit urme de Roxadustat, un medicament folosit pentru tratarea anemiei severe, dar și a unor boli renale.

În ultima vreme au apărut variante despre argumentele pe care le pot folosi avocații jucătoarei din România în procesul de la Sport Resolutions, un tribunal independent care judecă aceste cazuri, înainte ca speța să ajungă la TAS, și s-a vorbit mult despre varianta unei contaminări. Asta deși mai mulți medici, inclusiv din România, susțin că acest lucru este imposibil în condițiile în care Roxadustat este un produs sintetic.

Și totuși, jucătoarea din România primește o rază de speranță de unde se aștepta mai puțin. Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării Simonei Halep la turneele din zona Americii!

Ce anunț a făcut forul mondial la patru zile după ce Simona Halep a fost testată

La patru zile după testul pozitiv, Agenția de Integritate a Tenisului a trimis jucătorilor o informare urgentă prin care li se cerea să nu consume anumite produse din carne. Motivul? Risc crescut de contaminare!

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a dat greutate avertismentului Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Informarea era legată în special de produsele care provin de America Centrală și de Sud.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping” este comunicatul recomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, conform prosport.ro.

În cazul în care consumă carne din zonele menționate, la un restaurant, sportivii sunt sfătuiți să nu fie singuri la masă și să păstreze drept probă poze și chitanțe.

Urmăriți Playtech.ro și pe