Veste rea pentru șoferi. S-a închis pasajul Unirii din Bucureşti din cauza unor lucrări la reţeaua de gaze

Veste rea pentru șoferi. S-a închis pasajul Unirii din Bucureşti din cauza unor lucrări la reţeaua de gaze
Veste rea pentru șoferi. S-a închis pasajul Unirii din Bucureşti din cauza unor lucrări la reţeaua de gaze

Începând de luni seară, de la ora 23:00, pasajul Unirii din București s-a închis, pe sensul către intersecția Budapesta. În momentul de față, se efectuează lucrări la rețeaua de gaze. Potrivit Poliției Rutiere, lucrările vor dura, cel târziu, până pe 12 septembrie.

Pasajul Unirii din București, închis

Circulația rutieră urmează să fie restricționată etapizat astfel: Bulevardul I. C. Brătianu, pe benzile I și II de circulație, pe sensul de mers dinspre Strada Ion Ghica către Pasajul Unirii, apoi se va face accesul în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Piața Universității către Bulevardul Dimitrie Cantemir, iar la final subtraversarea succesivă a benzilor pe Bulevardul I. C. Brătianu.

De asemenea, potrivit sursei citate, se va asigura circulația protejată pe trotuar a pietonilor, dar și traversarea pe la trecerile pentru pietoni deja existente în zonă, cu adaptarea corespunzătoare a semnalizării și, cel mai importat, în condiții de vizibilitate.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, să circule cu prudență și atenție sporită, să respecte limitele de viteză și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Coșmarul șoferilor de pe Centura București se apropie de sfârșit

Centura Bucureștiului are mai multe sectoare de drum unde șoferii stau ore în șir în trafic. Acest lucru se întâmplă din cauza șantierelor existente pentru modernizarea anumitor tronsoane și construirea pasajelor.

Cu toate acestea, începând cu luna octombrie, ministrul Transporturilor susține că situația se va schimba, odată cu inaugurarea pasajului Mogoșoaia. În același loc se va termina și asfaltarea porțiunii dintre Mogoșoaia și Otopeni, împreună cu lucrările la giratoriul modern de la Otopeni.

„(…) încheierea lucrărilor la Pasajul de la Mogoșoaia (se va face – n.r.) înainte de termen, adică în octombrie. Tot atunci se vor termina atât asfaltările din vecinătate de pe șoseaua de centură, cât și amenajarea turbogirației de la intersecția Centurii cu Strada Gării Otopeni. Traficul de coșmar din zonă va fi ameliorat, odată cu finalizarea acestor proiecte. Stadiul fizic al lucrărilor la pasaj este de 65%, iar pe șantier tocmai ce a început să fie așternut asfaltul. Cum vremea se anunță frumoasă în continuare, această etapă nu ar trebui să ridice probleme”, anunță Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

În momentul de față, pe centura Capitalei sunt deschise o serie de șantiere pentru construirea de pasaje la Olteniței, Berceni, Domnești și Mogoșoaia, dar și pentru modernizarea a zeci de kilometri de șosea.

O singură bucată din actuala centură nu fusese prinsă în planurile de modernizare. Este vorba despre tronsonul dintre Autostrada Soarelui și pasajul de la intersecția cu Șoseaua Olteniței. Cu toate acestea, potrivit șefilor de la Drumuri, și această porțiune de șase kilometri va mai primi două benzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI