Gabriela Firea, reacție furibundă la adresa Guvernului: „Este o rușine națională faptul că Bucureștiul nu are o centură în acest moment”

Gabriela Firea, reacție furibundă la adresa Guvernului: „Este o rușine națională faptul că Bucureștiul nu are o centură în acest moment”
Gabriela Firea, reacție furibundă la adresa Guvernului: "Este o rușine națională faptul că Bucureștiul nu are o centură în acest moment" Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Gabriela Firea nu contenește în a-și exprima nemulțumirile vizavi de infrastrustructura deficitară din Bucrești. De curând, primarul Capitalei a participat la inaugurarea unei parcări ultramoderne din sectorul 4 al Capitalei, acolo unde a vorbit despre problemele cu care se confruntă Capitala. Printre acestea, edilul a menționat despre rușinea de a nu avea centură în București.

Adevărul despre infrastructura din București

Primarul general al Capitalei a declarat că toate eforturilor depuse de Primăria Capitalei pentru finalizarea multor proiecte care ajută fluidizarea traficului în Capitală sunt utile, dar insuficiente, atâta vreme cât lucrările la centura ocolitoare a Capitalei nu sunt susținute.

Domnul primar al Sectorului 4 și-a făcut deja o obișnuință din a inaugura simplu, nu festiv, astfel de obiective de investiții. Un lucru important pentru toți bucureștenii. Oricâte parcări, poduri, pasage, supralărgiri vor da în folosință Primăria Capitalei și primăriile de sector, dacă lucrările la centura ocolitoare rutieră a Capitalei nu sunt susținute, eforturile noastre, ale tuturor, sunt zădărnicite. 

Știm cu toții că un pasaj ajută foarte mult pentru fluidizarea traficului. O parcare ajută enorm, în primul rând să nu mai avem mașini parcate pe banda întâi sau în locuri necorespunzătoare.

De asemenea, toate obiectivele de investiții în infrastructura mare ajută la calitatea vieții, ajută la fluidizarea traficului și la o luptă reală cu poluarea„, a spus primarul general.

„Este o rușine națională faptul că Bucureștiul nu are o centură”

Gabriela Firea a precizat că și-a dorit încă de la începutul mandatului ca acest proiect al centurii ocolitoare a Capitalei să fie transferat în ordinea Primăriei București și a celor de sector, însă Guvernul nu a făcut posibil acest lucru.

Se vorbește în această perioadă de alianțe, alianțe politice. Noi ne dorim o alianță cu cetățenii, în primul rând, astfel încât să determinăm guvernanții să facă ceea ce este normal să fi făcut de acum trei-patru ani, și anume să transfere acest obiectiv de investiții vital pentru capitala României, centura ocolitoare a Capitalei, la primărie.

Așa cum împreună am realizat multe lucruri în acești patru ani, sunt convinsă că echipele de la Primăria Capitalei și de la primăriile de sector își iau angajamentul și vor finaliza centura ocolitoare a Capitalei.

E o rușine națională faptul că Bucureștiul nu are o centură în acest moment. Sunt capitale europene care au chiar două astfel de investiții. Una pentru mașinile mici, proprietate personală, altele pentru activitatea industrială. Din primul an de mandat am solicitat Guvernului să se transfere centura ocolitoare la Primăria Capitalei pentru a finaliza acest proiect„, a mai adăugat Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI