La începutul anului, legiuitorii anunțau mai multe modificări în Codul Rutier, parte dintre ele având legătură și cu viteza la care se suspendă permisul. Din păcate, avem o veste proastă pentru șoferii din România, și anume, se schimbă viteza la care se suspendă permisul.
La începutul anului redacția Playtech Știri anunța șoferii de primele schimbări adoptate de legiutior cu privire la viteza la care se suspendă permisul.
Citește aici: Noutatea care schimbă tot în noul Cod Rutier la început de an
Pe lângă faptul că anunțau că se vor aplica amenzi uriașe pentru unii dintre ei, noile reguli din Codul Rutier precizau că șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al mașinii dacă depășesc cu mai mult de 100 km/h viteza legală pe un sector de drum, timp de șase luni.
Și tot în ianuarie se aprobau și reglementările cu privire la vitezele de deplasare și amenzile de rigoare, după cum era stipulat la începutul acestui an:
Află și asta: Amenzile pe care le primesc șoferii români care depășesc viteza legală
Conform normelor aprobate de Guvern la finalul lui 2022, pentru anul în curs, se schimbă viteza la care se suspendă permisul, noile reguli spunând că:
”Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile […] depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv”, se precizează în Art. 102, lit. a, din Ordonanța 1/2022 a Guvernului.
Nu face așa: Amenzi de peste 50.000 de lei pentru șoferii din București. Ce au descoperit polițiștii în weekend
De curând, la nivelul Senatului s-a mai adoptat un nou amendament la Codul Rutier pentru 2023, care prevede următoarele:
”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile […] depășirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv”, scrie în proiectul adoptat de Senat.
Așadar, dacă nu știai de aceste modificări, acum ar fi cazul să iei la cunoștință și să-ți adaptezi viteza de deplasare, altfel riști să rămâi fără permis, la fel de repede precum te-ai deplasat cu mașina.