19 iul. 2020 | 16:06

Veste proastă pentru români! Revin restricțiile în România. Anunțul momentului făcut de Nelu Tătaru

Știri generale
Veste proastă pentru români! Revin restricțiile în România. Anunțul momentului făcut de Nelu Tătaru
Veste proastă pentru români! Revin restricțiile în România. Anunțul momentului făcut de Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, admite că ar putea fi reintroduse anumite restricții pentru funcționarea teraselor, în funcție de evoluția numărului de cazuri de coronavirus, notează Agerpres.

Veste proastă pentru români! Revin restricțiile în România

Acesta a declrat, la Iași, că măsurile de relaxare introduse după starea de urgență au fost agreate și de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii de terase ar trebui să le respecte. Întrebat însă dacă ia în calcul posibilitatea unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la ora 22:00, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat:

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordin de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a declarat Nelu Tătaru.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România, la ora actuală

În țara noastră au fost înregistrate, de la începutul epidemiei până în prezent, 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De menționat este că în ultimele 24 de ore, au fost raportate 767 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până azi, 19 iulie 2020, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. De menționat este și că în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17 decese ( 5 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Olt și Sibiu, iar două decese dintre acestea au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro