Revine Starea de Urgență în România? Anunțul clar al lui Nelu Tătaru

Revine Starea de Urgență în România? Anunțul clar al lui Nelu Tătaru
Revine sau nu starea de urgență în România?

Revine sau nu Starea de Urgență în România? Ce anunță Nelu Tătaru și la ce ar trebui să se aștepte românii pentru viitorul apropiat?

Revine Starea de Urgență în România?

Ultimele săptămâni arată că România se află mai rău decât ar fi preconizat specialiștii. Cifrele în dreptul numărului persoanelor infectate cu coronavirus cresc neîncetat zi de zi, iar românii se așteaptă la ce este mai rău. Dacă lucrurile nu vor lua altă direcție, autoritățile iau în calcul varianta extremă – revenirea stării de urgență. Nelu Tătaru a venit azi cu precizări despre posibilitatea revenirii carantinei. Ministrul este de părere că nu se poate discuta despre această opțiune, dar în viitor lucrurile se pot schimba. Amintim că azi au fost înregistrate alte 777 de cazuri noi de COVID-19, din 19.097 de teste efectuate, cel mai mare număr de teste efectuate.

Până azi, 16 iulie, pe teritoriul țării, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici. „Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul”, a spus ministrul.

Revine sau nu starea de urgență? Anunțul lui Nelu Tătaru
Revine sau nu starea de urgență? Anunțul lui Nelu Tătaru

„Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi”

„Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia – n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate”
Nelu Tătaru