Într-o întorsătură de situație, Clotilde Armand anunța semnarea unui contract de salubrizare la miezul nopții. Reamintim că Sectorul 1 al Capitalei încă se află sub starea de alertă medicală. Firma semnatară a noului contract, RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA., a apărut peste noapte în afacerea cu gunoaiele din Sectorul 1.
După ce ROMPREST reușea să câștige în instanță un proces greu și pe sume foarte mari. Clotilde Armand reușea să impună starea de alertă medicală în Sectorul 1.
Lucrurile nu s-au rezolvat, dar primarul semna un contract, fără licitație, ci prin atribuire directă unei alte companii, dar pe o perioadă limitată.
Compania, SC Brai-Cata SRL, a ridicat mari semne de întrebare, având în vedere legăturile suspecte cu persoane, cel puțin dubioase. Contractul cu Brai-Cata era semnat doar pentru o anume parte a gunoiului din sector.
Nici așa nu s-au rezolvat problemele gunoaielor. Asta până de curând, sau cel puțin așa declară Clotilde Armand. Luni noaptea, surprinzător, Clotilde Armand anunța semnarea unui nou contract de salubrizare, de data asta cu RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA. Semnarea contractului s-a făcut la ceas de seară, iar anunțul era făcut chiar de Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.
„După mai multe obstacole şi bătălii, am reuşit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA.
Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunţăm la contractele păguboase şi să găsim parteneri oneşti”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Odată cu semnarea acestui contract, Clotilde Armand justifica demersul prin faptul că sumele ce vor fi plătite către companie sunt mai mici, în comparație cu ce se plătea înainte către ROMPREST. Numai că realitatea este cu totul alta.
În același anunț de pe Facebook, Clotlide Armand dădea și câteva sume comparative între cele două firme, ROMPREST și RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA.
„Diferenţa de preţ dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, şi cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an.
Bani pe care putem să-i investim în şcoli, spitale, în parcuri, în spaţii verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru şi al copiilor noştri”, preciza Clotilde Armand.
Dar noi calcule și surse din interiorul primăriei spun că, în realitate, locuitorii sectorului vor plăti mai mult, nu mai puțin. În urma unei analize pe contract au aflat care sunt de fapt sumele reale pe care Clotilde Armand le va plăti către noua firmă de salubritate.
Publicația spune că pentru un serviciu de 20 de zile, contractual, Primăria Sectorului 1 va plăti către RER suma de 7.663.972 de lei (fără TVA).
Pentru aceleași servicii Primăria plătea celor de la ROMPREST 6.855.030 lei (fără TVA). Diferențele sunt de aproximativ 11.8%, cu alte cuvinte RER taxează mai scump, în comparație cu ROMPREST.