Veste proastă pentru Ion Țiriac după recalcularea pensiilor. Motivul pentru care nu va primi bani în plus

de: Ștefan R. Apostol
28 08. 2024

Printre pensionarii de lux ai României, se numără și fostul mare tenisman Ion Țiriac, astăzi un prolific om de afaceri, cu miliarde de dolari în cont. Dar, conform recalculării anunțate de Ministerul Muncii, a venit și o veste proastă pentru Ion Țiriac, și anume motivul pentru care nu va primi bani în plus.

Veste proastă pentru Ion Țiriac după recalcularea pensiilor

Ion Țiriac nu mai are nevoie de nicio prezentare. După ce a fost unul din cei mai mari tenismani ai României, făcând echipă cu Ilie Năstase, a devenit unul din cei mai importanți afaceriști români, iar astăzi are în conturi nu mai puțin de 2,1 miliarde de dolari, conform celebrei reviste Forbes.

Dar, așa cum era stabilit la momentul retragerii sale, statul socialist și, ulterior, cel democrat, avea să-i plătească o pensie, precum și o rentă viageră pentru rezultatele sportive.

Conform celor mai recente date, Ion Țiriac, în vârstă de 85 de ani, primește de la statul român o pensie de 12.000 de lei lunar. Dar, după primirea deciziei de recalculare a tuturor pensiilor, se pare că poștașul a adus și o veste proastă pentru Ion Țiriac, pe lângă decizia de recalculare a pensiilor.

Motivul pentru care nu va primi bani în plus

Ca urmare a noilor criterii de recalculare, acei pensionari care nu au o perioadă de contributivitate mai mare de 25 de ani, nu vor primi la pensia de până acum niciun fel de majorare. Aceasta era explicația dată chiar de șeful CNPP, cu mult înainte de a fi trimise plicurile către pensionari.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani.

Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a spus oficialul Casei Naţionale de Pensii Publice, conform Antena 3 CNN.

Se pare că multimiliardarul Ion Țiriac se încadrează exact în această categoria, a celor cu perioade de contributivitate mai mici de 25 de ani, deci nu va avea parte de niciun fel de majorare la penmsia, și-așa, extrem de mare de 12.000 de lei.

Unde se duce pensia imensă a lui Ion Țiriac

Suma pe care fostul sportiv o primește de la momentul pensionării, conform declarațiilor acestuia, se depune lunar, încă din 1999, într-un singur cont.

Așa cum povestea Ion Țiriac, din acel cont nu s-au scos niciodată bani și nu s-a făcut nicio tranzacție în toți acești ani.

Dacă ar fi să facem un calcul matematic, am constata că au trecut 322 de luni de atunci, până astăzi, iar suma din acest cont ar fi de aproximativ 700.000 de euro. Dar, așa cum anunța recent marele sportiv, „Nu sunt bogat, am dat totul”, făcând referire la faștul că și-ar fi donat întraga avere fundației care îi poartă numele.