Vineri, Fundația Ion Țiriac a găzduit un eveniment special, în cadrul căruia sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost recompensați. La ceremonie au participat diverse personalități din lumea sportului și alte domenii. Ion Țiriac a ținut un discurs impresionant în fața sportivilor care au reușit performanțe remarcabile la JO 2024.
David Popovici, Mihaela Cambei, Simona Radiș, Ancuța Bodnar și Ana Bărbosu se numără printre cei care au fost recompensați cu câte un autoturism, oferit de fundația condusă de Ion Țiriac, valoarea totală a premiilor ridicându-se la aproximativ 1.000.000 de euro.
În deschiderea evenimentului, Ion Țiriac a adresat un mesaj emoționant sportivilor prezenți, subliniind că aceștia reprezintă „o rază de soare” și o dovadă că sportul românesc își regăsește drumul spre succes.
Omul de afaceri, cu o avere estimată de Forbes la 2,2 miliarde de dolari, a felicitat sportivii pentru realizările lor și a accentuat importanța performanțelor lor, care obligă societatea și clasa politică să urmeze acest exemplu în viitorul apropiat.
”Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun.
Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam.
Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici. Și vreau să vă fac și ori surpriză, înainte să trec mai departe, avem pe cel mai în vârstă olimpic care trăiește în ziua de astăzi domnul Ioniță, care e acolo, 96 de ani, olimpic la Roma, ciclism, în 1960.
Nu e mare lucru ce facem noi pentru dumneavoastră aici, și când spun noi, eu, Țiriac, familia Țiriac sau fundația. Am încercat să facem ceva, îi mulțumesc feciorului meu, pentru că în 10 zile a făcut mai mult decât puteam face eu în 2 luni. S-adune tot ce s-a adunat aici. Mulțumesc Allianz Țiriac, care vă face totuși o surpriză destul de plăcută mai încolo.
Mulțumesc RACEBOX, care a lucrat 24 de ore, 8 zile și 8 nopți, ca să aducă micile cadouri care vi le facem în situația în care sunt astăzi. Sunt niște oameni care au făcut-o voluntar. Și am făcut-o și noi voluntari pentru dumneavoastră, pentru că nu numai că meritați, dar 4 ani de zile, am făcut și eu sport, nu la nivelul dumneavoastră, dar 4 ani de zile pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnul Popovici, pentru tot ce ai să-ți faci treaba asta, să muncești ca un rob, este un mare lucru.
Eu vă mulțumesc încă o dată, sper că să avem un viitor destul de strălucit. Sper că încet, încet ați dat exemplu dumneavoastră. Hai să vedem ce exemple putem să dăm noi și cum putem să mergem mai departe”, a spus Ion Țiriac
AUR: David Popovici (înot, 200 metri liber)
AUR: Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)
AUR: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, 8+1 feminin)
ARGINT: Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin)
ARGINT: Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin)
ARGINT: Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle categorie ușoară feminin)
ARGINT: Mihaela Cambei (haltere, categoria 49 kg.)
BRONZ: David Popovici (înot, 100 metri liber)