Veste neașteptată pentru Andreea Esca. Celor de la Pro Tv nu le-a venit să creadă

Luna sărbătorilor pascale nu a fost cea mai favorabilă pentru buletinele informative difuzate la TV, cu toate că, poate, ne-am fi așteptat la contrariu, dată fiind criza pandemiei de COVID-19, autoizolarea, și nevoia oamenilor de a fi informați. În consecință, în luna izolării totale televiziunile au înregistrat mai puțini telespectatori. Cu toate acestea, Andreea Esca rămâne la înălțime. Mai multe detalii, în paragrafele următoare.

Esca nu are rival

Emisiunile de știri difuzate atât la Pro TV, cât și la Antena 1 au înregistrat scăderi importante în rândul telespectatorilor. Cel mai urmărit jurnal al celor de la Pro Tv a fost jurnalul orei 19:00, la pupitrul căruia se află nimeni alta, decât prezentatoarea simbol, Andreea Esca.

În ceea ce privește cifrele, în luna aprilie Știrile orei 19:00 au înregistrat o medie de 1,6 milioane de telespectatori, în scădere față de luna mărțișorului, când au înregistrat 2,1 milioane de urmăritori.

O surpriză plăcută pentru Pro TV, este faptul că Jurnalul de Noapte a avut o creștere semnificativă în rândul tuturor categoriilor de public.

Cu noul Observator, concurența a înregistrat o medie de 740.000 de telespectatori, cu aproximativ jumătate mai puțini decât cei înregistrați de Știrile Pro TV de la ora 22:30.

Topul știrilor din luna aprilie

Locul fruntaș la obținut, în luna aprilie, emisiunea Știrile orei 19:00, care, de altfel, înregistrează lunar cele mai mari audiențe. Locul secund a revenit tot Pro TV, de această dată cu Știrile orei 22:30, care au adunat în fața ecranelor, în medie, 1,2 milioane de telespectatori.

Cel mai urmărit Jurnal de știri din luna aprilie a fost cel prezentat de Andreea Esca
Cel mai urmărit Jurnal de știri din luna aprilie a fost cel prezentat de Andreea Esca

Pe locul trei s-a situat concurența, cu Observatorul de la ora 23:00.

În schimb, topul filmelor în luna aprilie a fost condus de Antena 1. Este vorba despre pelicula Iisus din Nazaret, care a adunat, în medie, o audiență nu mai mică de două milioane de telespectatori, lucru ce a făcut ca Antena 1 să se claseze pe locul întâi pentru prima dată în ultimii ani.