Veste majoră pe piața polițelor RCA. Românii își pot asigura mașinile direct la Stat

de: Anca Lupescu
05 02. 2022

Veste importantă pe piața polițelor de tip RCA. Românii își pot asigura mașinile direct la Stat. De fapt, oamenii își pot asigura casele și mașinile direct de la Stat, după ce Ministerul Finanțelor a dat undă verde. CEC Asigurări este un proiect construit în jurul principalei bănci a statului și tocmai a primit undă verde de la MFP.

Veste mare pe piața RCA

Românii pot să își asigure casele și mașinile, inclusiv RCA direct de la stat. Ministerul Finanțelor Publice a dat undă verde pentru proiectul CEC Asigurări. 

Proiectul a fost gândit de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară alături de CEC Bank a gândit acest proiect. La nivelul ASF, demersurile au început încă din 2020, când City Insurance începea să dea semne că are probleme serioase, iar piața RCA se destabiliza. 

Între timp, City Insurance a dat faliment, iar piața rămâne destul de concentrată, deși au reintrat unii jucători importanți care se retrăseseră după ce City a băgat prețuri nesustenabile. 

Pe piață există un asigurator de stat unit Eximasig, controlat de Eximbank.

RCA nu va fi ținta predilectă, cel puțin în prima fază. Intrarea statului pe cea mai tensionată piață  va conta, iar CEC poate câștiga și din RCA, la actualele prețuri

Intrarea viitorului asigurător controlat de CEC Bank este așteptată mai ales pe zona RCA, acolo unde piața simte o nevoie acută de concurență”.

Faptul că va există un nou asigurator pe zona RCA înseamnă că scumpirile se vor opri. Asiguratorul de sub CEC Bank va fi o firmă activă pe o piață privată, adică nu își va putea asuma pierderi.