Noua metodă de plată pentru poliţele RCA după ce preţurile s-au dublat. Ajutorul pe care îl oferă firmele de asigurări şoferilor din România

Noua metodă de plată pentru poliţele RCA după ce preţurile s-au dublat. Ajutorul pe care îl oferă firmele de asigurări şoferilor din România

Toți șoferii trebuie să știe asta! Care este noua metodă de plată pentru polițele RCA după ce prețurile s-au dublat? Firmele de asigurări sar în ajutor conducătorilor auto în această situație.

Firmele de asigurări oferă ajutor șoferilor după ce prețurile s-au dublat

Firmele de asigurări vin acum în ajutorul conducătorilor auto după ce au dublat sau chiar triplat prețurile. Acestea acceptă plata polițelor RCA în rate. Amintim că unele firme au această ofertă după ce din cauza falimentului City Insurence tarifele din piață s-au dublat sau chiar triplat.

Clienții pot să achite de acum în două, trei sau chiar și patru tranșe suma totală. Mai exact, patru firme au fost de acord cu această strategie la care au apelat de nevoie după faliment. Oferta în cauză este valabilă pentru un contract pe un an.

Evelin Ceciu, asistent broker: O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani. O alta, de exemplu, te scoate mai scump decât ai plăti pe un an. Avem și companii care iau la șase luni rată.

În timpul acesta, părerile șoferilor sunt împărțite. Unii susțin că nu știau de această procedură, dar că se bucură că există soluția, iar alții declară că pentru ei este aproximativ același lucru, fiind tot nemulțumiți de scumpire.

Firmele de asigurări sar în ajutor șoferilor
Firmele de asigurări sar în ajutor șoferilor

Ce cred conducătorii auto?

-Sincer, nu știam de procedura asta. E prima oară când aud asta, de la dumneavoastră. Cred că e o soluție bunicică.

-E același lucru. Că plătesc în rate, că plătesc o dată, tot e scumpit. În rate e mai scump, adică n-o să plătesc tot o dată, 1.000 de lei, o să plătesc 1.200 în rate. Și?

-Jale, ne-a ruinat pe toți. Au crescut peste noapte prețurile. Am plătit la mașina mea 13 milioane și înainte era nici jumate. Trebuie schimbat prețul neaparat, trebuie scăzut. (Sursa: Digi24.ro)

City Insurance este firma care a falimentat în cursul lunii trecute. Aceasta era lider pe piața RCA cu o cotă de 46%. Clienții companiei au fost atrași cu prețuri mici, iar acum trebuie să-și facă polițe noi la sume duble sau triple. O poliță nouă cu decontare directă este cu 200 de lei mai mult decât o asigurare normală și poate fi acum plătită în rate la unele fime de asigurare.

George Lăcătuș, jurnalist Digi24: După scumpirea RCA-ului, brokerii recomandă asiguraților City Insurence, care sunt nevoiți acum sa-și înnoiască polițele, să aleagă o asigurare cu decontare directă.

În cazul în care aceștia vor avea o daună cu un alt asigurat de la City, nu vor mai sta după compania falimentară să-și recupereze banii, ci îi vor primi direct de la compania cu care încheie acum noul contract.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI