Veste majoră din Germania, inclusiv pentru români. Ce se întâmplă de la 1 iunie

Veste majoră din Germania, inclusiv pentru români. Ce se întâmplă de la 1 iunie
Ce se intampla in Germania de la 1 iunie

Este veste majoră din Germania, inclusiv pentru români, unde guvernul federal a hotărât ca taxele pe benzină și motorină să fie reduse. Astfel, benzinarii se așteaptă ca benzinăriile să se aglomereze până la blocare de la momentul reducerilor de taxe, respectiv a scăderii prețului la pompă.

Vești bune din Germania. Vestea care îi va bucura inclusiv pe românii de acolo. Ce se întâmplă cu prețul carburanților

Vor fi posibile blocaje în benzinările din Germania la începutul lunii iunie. Pentru a încerca să reducă creșterea costului combustibilului în Germania, guvernul federal a decis ca taxele pe benzină și motorină să fie reduse de la începutul lunii iunie.

De la 1 iunie, taxele scad cu 29,55 cenți pe litru de benzină și 14,04 cenți pe litru de motorină. De asmenea, reducerea impozitelor este valabilă trei luni. Astfel, operatorii benzinăriilor avertizează asupra blocajelor care s-ar putea creea odată cu reducerea taxelor.

Cerere mare de carburanți ieftini

„O cerere mare din partea șoferilor va satisface o ofertă scăzută”, a spus președintele Asociației Federale a Benzinăriilor Libere, Duraid El Obeid.

Reducerea prețurilor la energie, determinată de reducerile de taxe, va reprezenta o „dublă provocare”, potrivit directorului general al Asociației Combustibili și Energie (En2x), Christian Küchen.

Benzinarii vor să vândă stocurile de acum

În fapt, aprovizionarea cu combustibil va fi afectată pe două fronturi. În primul rând, furnizorii de combustibil vor încerca să vândă cât mai mult stocul pe care îl au înainte de 1 iunie, astfel încât să poată vinde combustibilul cu preț mai mare înainte de a se ieftini.

Astfel, după data de 1 iunie, este de așteptat ca șoferii să se înghesuie la benzinării pentru a-și umple rezervoarele la un preț semnificativ mai mic. „Prin urmare, blocajele temporare ale stațiilor nu pot fi excluse complet”, a spus Christian Küchen, potrivit ziarulromanesc.de.

Blocaje în benzinării?

De asemenea, Wolfgang Schuldzinski, șeful centrului de consiliere pentru consumatori din Renania de Nord-Westfalia, le-a solicitat șoferilor să lase combustibil în rezervoare înainte de data de 1 iunie.

„Blocajele sunt iminente la 1 iunie. Nimeni nu ar trebui să-și lase rezervorul aproape complet gol înainte de această dată”, crede Wolfgang Schuldzinski.

Germania, afectată grav de războiul din Ucraina

De la invazia Rusiei în Ucraina, Germania a fost puternic lovită de creșterea costului energiei. Astfel, guvernul german a luat măsuri pentru a remedia acest lucru prin introducerea unui bilet de transport public de 9 euro și reducerea taxei pe carburanți.

Abonamentul de doar 9 euro va fi valabil pe toate liniile, cu excepția celor pe distanțe mari. De asemenea, abonamentele vor fi valabile câte o lună. Cei care vor cumpăra, spre exemplu, abonament pe 15 ale lunii, va putea cicrcula cu el până la sfârșitul lunii, nu până la data de la care l-a cumpărat. Încercarea de a face populația să apeleze la transportul în comun cu abonamente ieftine va costa guvernul 2,5 miliarde de euro.