Veste îngrozitoare pentru toți românii. Noua tulpină ucigașă covid-19 a ajuns în țară: ce simptome are o femeie

Veste îngrozitoare pentru toți românii. Noua tulpină ucigașă covid-19 a ajuns în țară: ce simptome are o femeie
Noua tulpină a corovirusului a ajuns în România. E anunţul momentului!

Medicii au dat o veste îngrozitoare pentru toți românii. Din păcate, noua tulpină covid-19 din Marea Britanie a ajuns în țară. Iată ce simptome a prezentat femeia infectată cu varianta mai contagioasă a coronavirusului.

Noua tulpină covid-19 a ajuns în România

În noiembrie 2020, doctorii din Marea Britanie au descoperit o nouă tulpină covid-19. Aceasta este mult mai contagioasă, lucru care o face şi mai periculoasă decât varianta iniţială de SARS-COV-2. Acum, medicii au dat o veste îngrozitoare pentru toți românii: a ajuns şi în ţară. Anunţul a fost făcut de Institutul Matei Balș din Bucureşti iar pacienta este o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu.

Cum aceasta nu a călătorit în Regatul Unit, autorităţile realizează o anchetă epidemiologică pentru a afla cum s-a infectat cu noul virus.

“Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat dr Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș, la B1 TV.

Din fericire, starea sa de sănătate este una relativ bună, motiv pentru care a fost externată. Acum, se afla acasă, izolată de toţi membrii familiei.

“I s-a recoltat testul și la testul PCR s-a observat că apăreau niște mutații suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvențiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singură informație pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara țării”.

Ce spune Ministerul Sănătăţii despre acest caz

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până acum 22 de ţări europene au înregistrat deja cazuri de VOC 202012/01, aşa cum a fost denumită noua tulpina a coronavirusului. Odată cu apariţia primului pacient infectat, Ministerul Sănătăţii a dorit să avertizeze romanii că este necesar să fie respectate cu strictele regulile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii de covid-19.

“Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare. Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor”, scrie în informarea Ministerului Sănătății.

Din fericire, vaccinurile împotriva coronavirusului rămân eficiente în fața variantei britanice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI