Companiei RCS-RDS i se aduc acuzații grave în Spania. Veste devastatoare pentru clienții RCS-RDS. Ce s-a aflat despre Digi, compania prezentă și în România.
Compania RCS-RDS este acuzată de jurnaliștii spanioli că pune în pericol piața de telecomunicații și că ar avea o activitate care ridică mari semne de întrebare.
Ziarul spaniol de afaceri Cinco Días a avertizat recent că „războiul agresiv al prețurilor” al RCS RDS nu ar proveni doar din dorința de a concura pe piața din Spania, ci și pentru a distrage atenția de la mai mulți nori negri care s-ar ascunde în spatele performanței Digi.
Afirmația jurnaliștilor de la una dintre cele mai respectate publicații de business spaniole a fost preluată într-un articol mult mai mare al celor de la Forbes.com: aceștia din urmă trag un semnal de alarmă despre ce înseamnă cu adevărat activitatea DIGI și RCS-RDS.
Astfel, într-un articol semnat de jurnalista Paulina Velasco se găsesc mai multe acuzații grave, inclusiv citate atribuite KMPG, firma care face auditul Digi.
”Auditorul Digi, KPMG, a dezvăluit, de asemenea, o serie de semnale de alarmă organizaționale. Pe lângă documentația contabilă îndoielnică, raportul financiar 2022 al KPMG subliniază structura de guvernanță corporativă excesiv de centralizată a Digi, precum și diversele procese judiciare și de reglementare cu care se confruntă compania, inclusiv o acuzație de corupție în România.
În mod crucial, aceste defecte interne cultivă neîncrederea investitorilor într-un moment în care investițiile în rețele sunt extrem de necesare, ceea ce face ca potențiala achiziție a activelor Orange de către Digi să fie un risc de care piața spaniolă de telecomunicații trebuie să fie protejată”, se arată în articolul respectiv.
De asemenea, autorul articolului chiar precizează faptul că activitatea DIGI în Spania ar putea atrage o intervenție a autorităților locale de reglementare ”având în vedere numeroasele probleme ale Digi, care ar putea submina climatul de investiții și consolidarea pieței spaniole de telecomunicații”.
Pe de altă parte, RCS-RDS se războiește în România cu Adrian Sârbu, administratorul televiziunii Aleph. Motivul scandalului este că RCS RDS refuză să preia Aleph pe DTH.
”Fundamental vorbim de faptul că din nou RCS încalcă legea şi că eu tot stau în genunchi la CNA”, le-a spus Adrian Sârbu, cel care controlează televiziunile Aleph, membrilor CNA.