Veste înfiorătoare despre noua tulpină covid. Ce simptome sunt dacă te îmbolnăvești, mare atenție

Veste înfiorătoare despre noua tulpină covid. Ce simptome sunt dacă te îmbolnăvești, mare atenție
Simptomele noii tulpine COVID-19

În urmă cu trei săptămâni, cercetătorii britanici descopereau o nouă tulpină a virusului COVID-19, în Marea Britanie. „Forma noului virus se răspândește cu o mai mare repeziciune”, explicau autoritățile străine prima diferență vizibilă între SARS-CoV-2 analizat deja de medici și noua tulpină a sa. La acel moment, noua variantă făcea ravagii doar în sudul Angliei, devenind în scurt timp și amenințarea Europei. Un caz a fost depistat și în țara noastră nu de mult, așa că întrebările românilor au început să curgă. Una dintre cele mai frecvente: ce simptome sunt?

Informații despre noua tulpină COVID-19: simptome

Alerta de COVID-19 a fost ridicată în Londra la cel mai înalt nivel. Noile măsuri de grad 3 au intrat în vigoare în 16 decembrie, în urma descoperirii unei noi tulpini de SARS-CoV-2.

„Analiza inițială sugerează că această variantă se răspândește mai repede decât variantele existente. În ultima săptămână am observat o creștere puternică, exponențială a virusului în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire”, spunea Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, la începutul lunii decembrie 2020.

Câteva mii de oameni s-au infectat deja cu noua tulpină a COVID-19. Medicii se tem acum că aparenta perioadă de acalmie se va transforma într-un dezastru sanitar mai mare decât cel din noiembrie.

„Reprezintă un risc mare de contaminare a unui număr foarte mare de pacienți. Dacă nu se iau măsuri rapide, există riscul să intrăm într-o a treia etapă de boală, într-un al treilea val”, afirma Virgil Musta, medic infecționist.

„Într-un fel, noi ne așteptam la acest val trei, în februarie-martie, în anul 2021. După cum ați observat, a pornit o nouă tulpină din nordul Angliei, care are un grad de multiplicare foarte rapid, de 70%”, declara Cristian Oancea, director Sp. ”Victor Babeș”

Formele grave ale acestei variante de virus se manifestă, printre altele, prin incapacitatea de a vorbi sau de a te mișca 

  • Simptomele infectării cu noua tulpină a noului coronavirus sunt identice cu cele ale infectării cu forma clasică a virusului.
  • Cele mai frecvente sunt febra, tusea uscată și oboseala.
  • Cele mai puțin frecvente sunt durerile de cap și durerile musculare, durerea în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini ori de la picioare.
  • Simptomele grave sunt: dificultăți de respirație sau dispnee, durere ori presiune toracică, incapacitatea de a vorbi sau de a te mișca.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI