Veste importantă Simona Halep și Sorana Cîrstea. Ce regulă majoră se modifică în turneele de Grand Slam
Veste importantă Simona Halep și Sorana Cîrstea. Cele două românce s-au întâlnit în optimile turneului de la Indian Wells, victoria revenindu-i fostului lider mondial, cu 6-1, 6-4. Nu mai e chiar mult până la următorul turneu de Grand Slam al anului, cel de la Roland Garros. Simona Halep a câștigat marea competiție pariziană în 2018, în timp ce Sorana a ajuns până în faza sferturtilor de finală, în 2009. Acum, Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor afla în fața unei importante schimbări de regulament în desfășurarea seturilor decisive ale celor mai importante patru turnee din circuitul profesionist.
Veste importantă Simona Halep și Sorana Cîrstea
Veste importantă Simona Halep și Sorana Cîrstea. Cele două românce s-au aflat față în față în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells. Câștig de cauză a avut soția lui Toni Iuruc, care s-a impus cu 6-1, 6-4. Ea va juca în sferturile de finală contra croatei Petra Martic (79 WTA).
Simona Halep, alături de Cîrstea, dar și de ceilalți sportivi din circuitul profesionist de tenis au aflat, miercuri de noutatea adusă de forurile conducătoare ale tenisului mondial. ATP, WTA și ITF au anunțat schimbarea regulamentului de joc pentru cele patru turnee de Grand Slam, în privința stabilirii câștigătorului în setul decisiv.
La Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open se va juca un super tie-break, până când un jucător va câștiga primul 10 puncte, dacă scorul va fi 6-6 în setul decisiv, scrie bloomberg.com.
Ce regulă majoră se modifică în turneele de Grand Slam
Simona Halep a jucat, de altfel, un astfel de super tie-break în cadrul turneului caritabil Eisenhower Cup, ce a prefațat competiția de la Indian Wells. Ea a pierdut cu 7-10 în fața bielorusei Aryna Sabalenka. Întrecerea a fost câștigată de americanca Amanda Anisimova, jucătoarea de care antrenorul australian Darren Cahill s-a despărțit de curând.
Până acum, fiecare turneu de Grand Slam avea reguli diferite în cazul în care scorul era 6-6 în setul decisiv, mai scrie sursa citată. Roland Garros era singurul turneu de Grand Slam care nu prevedea disputarea unui tie-break în runda finală a întâlnirilor.
La Wimbledon, din 2019, anul triumfului Simonei Halep, a fost implementată regula tie-break-ului în setul decisiv, însă doar în cazul în care scorul ajungea la 12-12. Câștigătorul meciului era desemnat jucătorul care ajungea primul la șapte puncte câștigate, cu un avantaj minim de două puncte.
În schimb, Australian Open era singurul turneu de Grand Slam care folosea regula tie-break-ului până la 10 puncte, în setul decisiv. La US Open, regula tie-break-ului (până la șapte puncte, cu o diferență de minimum două puncte) în setul decisiv, la 6-6, a rămas în vigoare din 1970 până în prezent.
După implementarea noii reguli, dacă scorul este 6-6 în setul decisiv, câștigătorul unui meci va fi sportivul care ajunge primul la 10 puncte, cu un avantaj de două sau mai multe puncte (10-8, 10-7, 10-6 etc). ATP, WTA și ITF au precizat că măsura nu va fi implementată cu titlu definitiv, ci sub forma unei perioade de probă, de 12 luni.
Simona Halep va juca duelul din sferturile de finală contra croatei Petra Martic, miercuri noapte, începând de la ora 24.00, ora României.