Veste importantă pentru români. Medicamentul minune pentru covid, disponibil în România

Veste importantă pentru români. Medicamentul minune pentru covid, disponibil în România
Veste importantă pentru români. Medicamentul minune pentru covid, disponibil în România.

Primul medicament autorizat din Uniunea Europeană pentru coronavirus va fi disponibil și pentru români. Acest medicament a fost autorizat să intre pe piață, de către Comisia Europeană. Această autorizare survine în urma unei recomandări primite din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care a fost aprobată de către statele membre UE, inclusiv România.

Veste importantă pentru români, un medicament pentru covid, disponibil în România

Uniunea europeană a anunțat va face tot posibilul să rezolve situația, după ce Statele Unite  au achiziționat tot stocul existent de Remdesivir.

Comisia Europeană a semnat un contract de 63 de milioane de euro cu compania farmaceutică Gilead. Aproximativ 30.000 de pacienți din UE, incluzându-se și pacienți din țara noastră vor avea acces la acest medicament. Poartă denumirea Velklury, iar denumirea oficială fiind Remdesivir.

Eprubetă cu sânge, seringă cu tratament covid-19, mască.
Veste importantă pentru români. Medicamentul minune pentru covid, disponibil în România.

O altă achiziție pregătită de UE

La nivel de UE, Veklury este primul medicament pentru tratamentul COVID-19, care este autorizat.

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a declarat comisarul european pentru sănătate,  Stella Kyriakides.

Finanțarea contractului

Contractul va fi finanțat de către instrumentul de sprijin de urgență al Comisiei. Autoritățile europene au promis că vor distribui echitabil medicamentul la nivelul UE, această repartizare făcându-se pe baza unei chei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI