Veste extraordinară pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Reduceri la cazare doar pentru noi

de: Anca Lupescu
24 02. 2022

Românii care plănuiau să meargă în această vară în vacanță în Grecia au toate motivele de bucurie. Prețurile vor fi și mai scăzute decât până acum. Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, iar autoritățile elene vor să atragă din ce în ce mai mulți turiști din țara noastră. Tocmai de aceea, prețurile pentru vara aceasta vor fi mai mici pentru românii care aleg ca destinație insulele grecești.

Vești bune pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia

Autoritățile elene vor să aplice o reducere cât mai mare a măsurilor de securitate sanitară la granița de nord și vor să plafoneze prețurile pentru serviciile turistice dedicate românilor, a spus ministrul grec al Turismului.

Vestea vine după discuțiile dintre ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu și omologul său din Grecia, Vasileios Kikilias.

Ministrul român a spus că Grecia este o destinație preferată de români pentru vacanțe, spunând că lucrurile nu stau la fel și reciproc.

”Consider, însă, că putem dezvolta o colaborare eficientă, astfel încât să creştem aceste fluxuri.

Avantajul nostru este că avem o destinaţie deschisă pe toată durata anului şi putem oferi varietate.

Mă refer, spre exemplu, la turismul montan, cu tot ceea ce înseamnă peisaje şi condiţii optime pentru practicarea sporturilor de iarnă, la agroturism şi ecoturism (…) dar şi la alte sectoare de nişă, cum ar fi cel cultural sau ecumenic.

Nu în ultimul rând, este demn de menţionat şi turismul festivalier”, a transmis ministrul Cadariu, într-un comunicat.

Cine poate merge în vacanță pe gratis

Ministrul grec Kikilias a spus că există o necesitate de a consolida și aprofunda cooperarea dintre cele două țări. Oficialul a anunțat în consecință că statul elen vrea să aplice o plafonare a prețurilor pentru serviciile turistice de care vor beneficia românii, dar plănuiesc și o relaxare a măsurilor sanitare la granița de nord.

El a mai precizat că pompierii români care au ajutat în vara anului 2021 la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia vor putea petrece vacanța aceasta gratis în destinațiile elene.