Cum poți merge acum în vacanță în Grecia. Trebuie neapărat să ai asta la graniță

Cum poți merge acum în vacanță în Grecia. Trebuie neapărat să ai asta la graniță

Din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi petreacă vacanţa de vară în Grecia. Aceştia, însă, nu par să ţină cont de sfaturile oferite de autorităţi. Ministerul de Externe precizează ce trebuie să aibă neapărat la graniţă.

MAE, despre noile condiții de intrare în Grecia

Ministerul de Externe a anunțat că platforma pe care se completează formularul de intrare în Grecia a redevenit activă. Aceasta a fost nefuncțională pentru câteva ore, spre disperarea turiştilor români care se pregătesc se plece în concediu pe tărâm elen.

MAE a întreprins, în regim de urgență, demersuri prin Ambasada României la Atena și pe lângă Ambasada Greciei în România pentru semnalarea acestei disfuncționalități și pentru a solicita remedierea imediată a acesteia. Urmare acestor demersuri, autoritățile elene au remediat problemă tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională, se arată într-un comunicat MAE.

Cum poți merge acum în vacanță în Grecia. Trebuie neapărat să ai asta la graniță
Cum poți merge acum în vacanță în Grecia. Trebuie neapărat să ai asta la graniță

De asemenea, MAE îi atenționează pe aceştia că pot intra în Grecia pe la vama Kulata – Promachonas, începând de miercuri dimineață. Două condiţii sunt, precizează cei din Minister, extrem de importante. Este vorba despre formularul completat și dovada testului Covid negativ.

Autoritățile elene au anunțat că formularele completate marți, 14 iulie, vor primi coduri QR începând de la miezul nopții dintre marți și miercuri, ora 00.01. Intrarea pe teritoriul Greciei se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, au mai precizat autoritățile elene.

Numerele de telefon la care pot cere ajutor cetăţenii României

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI