Ce se întâmplă cu banii pensionarilor din România. Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Ce se întâmplă cu banii pensionarilor din România. Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră
Violeta Alexandru, mesaj de ultimă oră pentru români

Pandemia de coronavirus a zdruncinat toate domeniile de activitate din temelii. Astfel, atât în mediul privat, cât și la stat, oamenii se gândesc dacă vor mai avea locuri de muncă, ce se întâmplă cu salariile, dar și cu pensiile lor. Într-o postare pe facebook, ministrul muncii, Violeta Alexandru a transmis românilor să stea liniștiți pentru că vor beneficia de tot ajutorul care va fi nevoie, din partea statului.

Prevederile pentru acordarea șomajului tehnic au fost finalizate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a transmis pe pagina sa de socializare că au fost finalizate toate prevederile acordării de șomaj tehnic celor care sunt în această situație.

”Am terminat de clarificat prevederile pentru acordarea șomajului tehnic. #sfarsitdezi. Le voi susține în guvern. Mii de mesaje au fost citite, s-au preluat multe observații. Le detaliem mâine pentru toți cei interesați. Experiența de elaborare de acte normative (perfectibile, desigur, într-o asemenea situație fără precedent) cu mii de telefoane, idei, opinii este cel mai complex exercițiu de legiferare participativă pe care l-am condus.”, a transmis ministrul muncii.

Ce se întâmplă cu banii pensionarilor din România. Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră
Postarea Violetei Alexandru prin care aduce lămuriri cu privire la banii românilor

Violeta Alexandru, mesaj pentru românii aflați în situații dificile

De asemenea Violeta Alexandru a mai spune că toate persoanele care se află în situații dificile vor avea parte de ajutor.

”Spuneți, vă rog, românilor că pot beneficia de șomaj tehnic plătit de la Stat în această perioadă grea. Spuneți furnizorilor de formare că vor putea furniza servicii în online. Spuneți mămicilor că nu trebuie să se îngrijoreze dacă sunt aproape de termenul de revenire la serviciu după perioada de creștere a copilului, ne-am gândit la ele. Spuneți pensionarilor că se suspendă executările silite/popririle. Spuneți, vă rog, ONGurilor că nu le-am tăiat subvențiile în condițiile în care nu mai au activitate dar le direcționăm, dacă doresc, să colaboreze cu autoritățile locale, către implementarea măsurilor de combatere a epidemiei. Alte ONGuri – angajatori pot beneficia de șomaj tehnic pentru angajații lor. Părinților copiilor la creșă le spun că le-am preluat mesajele, clarificăm situația suspendării activității creșelor pentru ca unul dintre părinți să beneficieze și el de plata zilelor libere supraveghere copil.”

Recomandarea oficialului din cabinetul Orban este ca nicio persoană să nu meragă direct la instituțiile publice la care au nevoie în această perioadă, ci să solicite lămuriri și informații online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI