Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum

Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum
Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum

Conform informațiilor publicate în data de 10 iulie, Alina Bica a fost reținută în Italia și urma să fse treacă la procedurile de extrădare în România.

Veste de ultimă oră despre Alina Bica

Reamintim că în urma deciziei plenului de judecată, Alina Bica a fost condamnată la executarea unei sentințe de de patru ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată pentru favorizarea făptuitorului. Conform celor de la Antena3.ro, în cazul fostului șef DIICOT s-a luat decizia de a fi pusă sub arest la domiciliu, în Italia, până la definitivarea procedurilor de extrădare.

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Benea Ion, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 6 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat Liviu Vasilescu, şeful IGPR.

Se întâmplă chiar acum, în Italia

Conform deciziei, aceasta va fi extradată în România pentru a-și ispăși pedeapsa de 4 ani de închisoare, după ce în data de 27 noiembrie 2019 fusese condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia ÎCCJ venise  în dosarul în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum
Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum

Înainte de acest moment, Alina Bica fusese încarcerată în 2018, într-o închisoare din Costa Rica, de unde a fost eliberată în luna decembrie a aceluiași an, ca urmare  a undei contestații depuse de aceasta față de formarea completurilor de cinci judecători. Instanța supremă a hotărât atunci suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului. Sursele celor de la Antena3.ro mai relatează faptul că, în aceeași zonă unde ar fi fost prinsă Alina Bica se mai afla un inculpat, cautat internațional, și anume omul de afaceri  Ioan Bene. Acesta a fost și el condamnat la șase ani și două luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI