Veste de ultim moment pentru sute de mii de șoferi din România. Ce se întâmplă cu permisele auto

Veste de ultim moment pentru sute de mii de șoferi din România. Ce se întâmplă cu permisele auto
Legislația rutieră din România a suferit mai multe modificări în 2022

Veste de ultim moment pentru sute de mii de șoferi din România! Unul din lucrurile importante pe care un șofer profesionist trebuie să le aibe în vedere este permisul de conducere. În acest sens M.A.I. a dat o veste de ultim moment pentru sute de mii de șoferi din România. Reprezentanții ministerului au explicat ce se întâmplă cu permisele auto a peste 400.000 de români, în lunile care urmează.

Legislația rutieră din România a suferit mai multe modificări în 2022

Codul Rutier românesc, cel puțin în 2022, a avut poate cele mai multe modificări, față de alți ani. Aceste modificări erau aduse prin OG nr. 1/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 89 / 28.01.2022.

De la noi reguli de circulație pe șoselele patriei și până la majorări considerabile a amenzilor, toate aceste măsuri au avut menirea de a înăspri regulile de circulație.

Una din cele mai importante aspecte, cel puțin din punctul de vedere al șoferilor, este permisul de conducere.

Asta înseamnă că trebuie să țină cont de legislație și să-l aibe asupra lor în permanență, dar să fie atenți și la termenul de valabilitate al acestor documente.

M.A.I. a dat o veste de ultim moment pentru sute de mii de șoferi din România

Referitor la termenul de valabilitate, reprezentanții M.A.I. au venit în aceste zile cu un comunicat prin care anunță că peste 400.000 de români vor rămâne fără permise de conducere, și nu că ar fi încălcat legislația, ci că le va expira termenul de valabilitate al documentelor:

„MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira.

Datele sunt potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI face apel la posesorii de permise de conducere care se află în această situație să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative, dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, peste 450.000 de șoferi din țară.”, se arată în comunicatul emis de minister.

Cei peste 400.000 de români sunt obligați, așadar, să se prezinte la Direcţiile Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru preschimbarea permiselor ce-și vor pierde valabilitatea.

Dacă nu fac preschimbarea, și circulă cu documentele expirate, riscă amenzi extrem de mari.

În același timp, riscă anularea dreptului de a conduce, și chiar închisoarea.

Așa că, decât cu amendă și cu banii luați, mai bine petreceți o oră, maxim două, la coadă, pentru a vă preschimba permisul de conducere, e mai sănătos așa!