Veste bună pentru români! Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2020: “Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României”

Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2020

Pe lângă veștile bune pe care le-au primit elevii care indicau că programa se va schimba și vor avea mai puține ore, altă veste îi va bucura. Alocațiile se vor mări de la 1 ianuarie 2020. Iată proiectul de lege și declarațiile inițiatorului!

Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2020

Alocațiile vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2020. A fost oficial promulgată legea prin care este majorată anual indemnizația pentru copii cu rata medie a inflației. Camera Deputațiilor a adoptat, pe data de 15 octombrie, proiectul de lege care vizează majorarea anuală a alocației pentru copii cu rata medie anuală a inflației. Legea aferentă a fost adoptată de cei 242 de deputați care au fost prezenți în plenul Camerei. Noul proiect țintește completarea articolului cu numărul 3, alineatul 1, din Legea nr. 61/1993. Mai exact, introducerea unei norme care să privească în mod direct majorarea valorii de alocație cu indicele anual de inflație. Acest lucru ar face posibil menținutul cuantumului acesteia la aceeași valoare de piață.

„Inițiativa legislativă vizează completarea art.3 alin1 din Legea nr. 61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocației cu indicele anual de inflație, pentr a menține cuantumul acesteia la aceeași valoare de piață. Cuantumul alocației de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020”
Arată proiectul de lege

Vești bune! Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2020
Vești bune! Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2020

„Încă o victorie pentru copii României!”

Robert Sighiartău, deputat PNL, este inițiatorul proiectului. Acesta a scris, pe o rețea de socializare, faptul că alocațiile vor urma să crească pentru a putea acoperi inflația, dar și pentru a le asigura copiilor o alocație „cât mai decentă”.

„Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere”
Robert Sigiartău

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI