Alocaţiile copiilor din România o costă scump pe Marea Britanie. Cât plăteşte în fiecare an

Alocaţiile copiilor din România o costă scump pe Marea Britanie. Cât plăteşte în fiecare an
Cât a plătit Marea Britanie pentru alocațiile copiilor români?

Conform unei publicații, Marea Britanie plătește mult pentru, an de an, alocațiile copiilor care tăriesc în România. Măsura este catalogată ca fiid absurdă de numeroase organizații care monitorizează fenomenul mjigrației, aducând în prim-plan faptul că nu mai puțin de patru milioane din Marea Britanie trăiesc la limita sărăciei.

Cât plătește Marea Britanie pentru alocațiile copiilor români?

Conform directivelor europene, cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene pot solicita alocație săptămânală în valoare de 20.7 lire sterline pentru primul copil, iar pentru următorii născuți suma de 13,7 de lire steriline, chiar dacă aceștia se află în țara natală, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor copiilor din România. Statisticile ce au fost invocate de către The Sun, citat de libertatea.ro, au arătat că nu mai puțin de 615 de români au beneficiat de alocații pentr un total de 1.000 de copii.

Suma pe care o plătește Marea Britanie pentru alocații este în total de 1 milion de lire/an.  Tabloidul britanic subliniază decizia care a fost luată în instanță în cazul unei românce care nu a fost niciodată în Marea Britanie. Este vorba despre Mihaela Cornienco, din București, care primea suma de 150 de lire sterline, alocație pentru cei doi copii, pentru că soțul ei lucra în orașul Leeds. În Marea Britanie, 12.945 de familii primesc alocații pentru un număr de 19.120 de copii care trăiesc în alte state membre ale Uniunii Europene.

Cât plătește Marea Britanie pentru alocațiile copiilor români?
Cât plătește Marea Britanie pentru alocațiile copiilor români?

Ce spun oficialii britanici despre situația dată?

„Britanicii sunt sătui până peste cap să plătească miliarde pentru ajutoare sociale și să vadă că parte din bani ajung în buzunarele unor oameni din străinătate. Contribuabilii care fac eforturi să-și întrețină propriile familii nu ar trebui să pună mâncare pe masă în România. Politicienii ar trebui să se asigure că aceste portițe să fie închide cât mai repede posibil”
James Robert, director al Alianței Contribuabililor din Marea Britanie

„Este absurd, iar acest lucru se întâmplă, în timp ce patru milioane de copii trăiesc la limita sărăciei în Marea Britanie. Actele de caritate trebuie să înceapă de acasă”
Alp Mehmet, președinte al asociației Migrationwatch UK

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI