Veste bună pentru minerii din Hunedoara. După lungi așteptări, s-a făcut dreptate! Este anunțul momentului

Veste bună pentru minerii din Hunedoara. După lungi așteptări, s-a făcut dreptate! Este anunțul momentului
complex-energetic-Hunedoara

Minerii și energeticienii CEH au primit, după lungi așteptări, restanțele în bani pentru transport și tichetele de masă. Energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara și minerii au primit, vineri, sumele de bani mult dorite. Angajații așteptau banii pentru tichetele de masă pe ultimele zece luni. De asemenea, pe o perioadă de nouă luni, au primit banii și pe transportul la locul de muncă, a informat Instituția Prefectului.

Veste bună pentru minerii și energeticienii din Hunedoara

Octavian Băgescu este directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara. Potrivit acestuia, ordinile de plată au fost întocmite de către angajații instituției și trimise către trezorerie. Acest lucru s-a întâmplat joi, astfel că banii au intrat vineri în conturile beneficiarilor.

Suma totală este de 9,54 milioane de lei. Din această sumă, Guvernul României a plătit 3.995 de angajați ai complexului energetic.

Pentru a primi suma de bani, angajații CEH au ieșit la protest. Timp de șase zile, până pe 22 februarie, aceștia au protestat deoarece nu și-au primit la timp salariile cuvenite pe luna ianuarie.

De asemenea, au protestat și pentru drepturile bănești în ceea ce privește transportul la locul de muncă și tichetele de masă. Angajații nu le-au primit de mai bine de zece luni de zile.

„Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a promis liderilor sindicali mineri că până în data de 26 februarie vor fi plătite drepturile bănești restante, mulțumește ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru rezolvarea în timp scurt a solicitărilor salariale ale minerilor și energeticienilor hunedoreni. Astfel, au fost respectate toate acordurile semnate cu reprezentanții minerilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Plate angajaților va fi făcută în trei tranșe

Plata drepturilor angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara a fost efectuată conform unei dispoziții semnată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, dar și conform HG 51/ 24.02.2021. Angajații și-au primit banii cuveniți în trei tranșe. Prima tranșă va fi acordată între 25 și 26 februarie, la sfârșitul lunii. De asemenea, Raluca Turcan a dorit să mai precizeze ceva. Această companie are la dispoziție trei luni pentru a veni cu un plan de dezvoltare care poate asigura buna funcționare pe termen lung.

Astăzi (luni – n.r.) vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora și prezenta normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăților, rezultată din ordonanța de urgență. Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează – plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră la pensie. De asemenea, și pentru asigurarea transportului spre și de la locul de muncă, precum și tichetele de masă”, a explicat Turcan, într-o conferință de presă susținută astăzi după întâlnire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI