Veste bună pentru Laura Codruța Kövesi. Prima reacție după ce a primit premiul Femeia la Putere

Veste bună pentru Laura Codruța Kövesi. Prima reacție după ce a primit premiul Femeia la Putere
Laura Codruța Kövesi câștigat premiul „Femeia la Putere". Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Codruța Kövesi a fost premiată în cadrul ediției din acest an a Women of Europe (n.red. Femeile din Europa). Fosta șefă a DNA a primit distincția „Femeia la Putere”, care i-a fost acordată în contextul activității de luptă anticorupție pe care și-a însuțit-o vreme de o perioadă îndelungată. Premiul i-a fost înmânat de către reprezentanții European Movement International și European Women’s Lobby, la evenimentul organizat la Bruxelles.
Potrivit organizatorilor, Kovesi a primit premiul pentru că a arătat ”un extraordinar spirit de lider în Europa prin activitatatea sa notabilă de combatere a corupției la nivel înalt în România. Organizatorii menționează că Laura Codruța Kovesi a devenit recent primul procuror șef al Parchetului European, notează g4media.ro.

Reacția Laurei Codruța Kövesi, după înmânarea distincției

Laura Codruța Kövesi ocupă, din septembrie funcția de Procuror-șef la Parchetul European. Activitățile sale notabile de combatere a corupției și criminalității în spațiul românesc și nu numai au primit o recunoaștere corespunzătoare.

Laura Codruța Kövesi câștigat premiul „Femeia la Putere
Laura Codruța Kövesi câștigat premiul „Femeia la Putere”acordat în cadrul Women of Europe Awards 2019

”Sunt foarte onorată să primesc premiul ”Femei la Putere” și îl văd ca pe o recunoaștere a eforturilor mele și ca o încurajare de a nu renunța la munca mea. În opinia mea, a fi puternic înseamnă să câștigi încrederea oamenilor și, important, să reușești să o păstrezi. În munca mea, acest lucru se poate obține doar muncind profesionist, fiind consecvent și respectând legea tot timpul.
Acest premiu aparține în egală măsură tuturor celor care m-au susținut în lupta împotriva corupției, au sprijinit statul de drept și valorile europene. Vreau în mod special să le mulțumesc celor care m-au susținut de-a lungul anilor. Trebuie să muncim pentru a promova egalitatea, justiția și domnia legii, așa cum European Movement a făcut în ultimii 70 de ani”, a declarat Kovesi.

Celelalte câștigătoare ale acestei ediții de Women of Europe Awards:

  • Woman in Action Award: Milena Kadieva;
  • Woman in Business Award: Eleonora Azzaoui si Vera Gunther;
  • Woman in Youth Activism Award: Johanna Nejedlova;
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI