Laura Codruța Kovesi renunță la o funcție importantă, în favoarea postului de la Bruxelles. Ce decizie a luat

Autor: Madalina Moraru - 17:39, 29 oct. 2019

Laura Codruța Kovesi va fi procuror șef al Parchetului European și de curând s-a aflat că a renunțat la o funcție importantă, în vederea rolului pe care îl va avea de îndeplinit, odată ce va ajunge la Bruxelles.

Laura Codruța Kovesi renunță la o funcție importantă, pentru postul din Bruxelles

Laura Codruța Kovesi renunță la o funcție importantă, în favoarea postului de la Bruxelles. Ce decizie a luat

Fosta șefă de la DNA va avea o funcție foarte importantă în cadrul Parchetului European, fiind numită procuror șef la această nouă instituție ce va viza furtul de bani europeni. De asemenea, Laura Codruța Kovesi a renunțat la funcția de procuror în cadrul DIICOT Sibiu. Deși CSM a trimis o propunere de elibereare din funcține, de către președintele Iohannis, postul e unul care îi rămâne rezervat fostei șefe de la DNA.

Totodată, este cunoscut și că secţia pentru procurori de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât înaintarea propunerii privind eliberarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi ca procuror în cadrul DIICOT Sibiu. Propunerea i-a fost trimisp și președintelui României. Numirea în funcția de procuror șef european al EPPO a venit de curând, aceasta urmând să preia postul pe data de 31 octombrie 2019, notează Mediafax.

Ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi la Bruxelles?

Odată cu numirea într-o funcție atât de prestigioasă, a venit și întrebarea legată de remunerația Laurei Codruța Koveși. Ca procuror șef european va un salariu mult mai mare, față de cel pe care îl primea în România. Suma pe care o primea ca procuror șef al DNA era în jur de 26.959 de lei, adică 5.736 euro.

„Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună. Instituţia o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a povestit de curând Laura Codruța Kovesi, la Europa FM.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI