Elevii se bucură în prezent de vacanța de vară, până la începerea școlii fiind mai mult de o lună. Cu toate acestea, atât copiii și părinții, cât și profesorii trebuie să cunoască structura anului școlar 2023-2024, pentru ști cum să își programeze activitățile pe care le au de întreprins. Iată cum arată programa școlară. Vor fi nu mai puțin de 16 săptămâni libere.
Suntem în plină vacanță de vară, dar gândurile merg uneori și la noul an școlar care va începe pe 11 septembrie 2023. Cum structura poate da unele bătăi de cap, mai ales părinților, care trebuie să își gestioneze timpul în așa fel încât să se ocupe cum trebuie de copii, este important să cunoască calendar anului școlar de dinainte.
Ei bine, în anul școlar 2023-2024 aceștia vor avea nu mai puțin de 16 săptămâni de ”libertate”. Deși vacanţa de vară din 2024 ar urma să fie mai mică decât de obicei, elevii se vor bucura de mai mult timp liber. La vacanțe se vor adăuga și alte multe zile care sunt declarate libere de la stat.
Anul școlar care vine va avea o durată de 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe școlare. Iată cum arată structura deja publicată în Monitorul Oficial, conform edupedu.ro:
Interval cursuri:
În ce perioade nu se vor ține cursuri:
Interval vacanță:
Spre deosebire de an școlar care s-a încheiat, programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” vor trebui să se desfășoare în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, planificarea fiind lăsată în grija fiecărei școli în parte.
Citește și: O nouă materie pentru elevii de liceu. Ce ar putea studia la şcoală