Veste bună pentru elevii care circulă des cu metroul. Pot solicita la casieriile Metrorex abonamente gratuite valabile până în anul 2025

de: Violeta Badea
24 09. 2024

Elevii din București care folosesc frecvent metroul au parte de o veste excelentă. Compania Metrorex a anunțat că aceștia pot solicita abonamente gratuite, valabile până în 30 septembrie 2025. Această măsură are scopul de a simplifica accesul la transportul public și de a le ușura viața școlarilor, eliminând necesitatea reîncărcării lunare a abonamentelor.

Abonamente gratuite la metrou pentru elevi

Anunțul a fost făcut marți, 24 septembrie, pe pagina de Facebook a Metrorex. Astfel, toți elevii care doresc să beneficieze de acest serviciu pot merge la orice casierie din stațiile de metrou și pot solicita un abonament gratuit care le va permite să călătorească fără griji până în anul 2025.

”Vrei să scapi de grija reîncărcării lunare a abonamentului de elev? Vino la casieriile Metrorex și solicită abonamentul gratuit!”, se arată în mesajul companiei.

Aceasta este o oportunitate excelentă pentru elevi, care vor putea să ajungă rapid și fără stres la școală, fără să se preocupe de cheltuielile lunare.

Cum pot obține elevii și studenții titluri de călătorie

Elevii și studenții pot obține sau reînnoi titlurile de călătorie de la casieriile din numeroase stații de metrou. Pe Magistrala 1, pot merge la stații precum Pantelimon, Dristor 1, Piața Unirii 1 și Gara de Nord 1.

Pe Magistrala 2, pot obține abonamente de la stații precum Universitate și Piața Romană. De asemenea, pe Magistralele 3, 4 și 5 există și alte stații de unde pot achiziționa titluri de călătorie. Toate aceste informații pot fi consultate pe site-ul Metrorex, unde se găsește și programul casieriilor.

Citește și Cum au implementat școlile “sala de detenție”: “Directorii nu vor să aibă probleme cu părinții”. Unii elevi sunt duși în cancelarie, alții la consilier!

Abonamentele pentru studenți rămân neclarificate

Deocamdată, Metrorex nu a făcut anunțuri similare pentru studenți, iar aceștia vor continua să își reînnoiască abonamentele lunar. Rămâne de văzut dacă compania va extinde această inițiativă și pentru studenți, având în vedere că și aceștia folosesc frecvent metroul pentru a ajunge la cursuri.

În timp ce elevii se bucură de această facilitate, studenții ar putea aștepta o reacție din partea Metrorex care să le ofere beneficii similare.

Așadar, vestea despre abonamentele gratuite pentru elevi este un pas pozitiv în direcția sprijinirii transportului public accesibil și eficient. Aceasta nu doar că reduce povara financiară a familiilor, ci și încurajează utilizarea mijloacelor de transport în comun, promovând un stil de viață mai sustenabil.

Citește și Sistemul educațional din Japonia, cel mai bun din lume potrivit PISA. Ce fac diferit profesorii și ce sarcini primesc elevii în fiecare săptămână!