Veste bună de la directorul Pfizer. Ce efect are pastila anti-Covid asupra variantei Omicron

de: Năstase Mirabela
01 12. 2021

Veste bună de la directorul Pfizer. Ce efect are pastila anti-coronavirus asupra variantei Omicron. Directorul Pfizer a spus că se lucrează și la dezvoltarea altor tratamente, în eventualitatea în care o să apară o rezistență. De menționat este că Pfizer nu este singura companie ce a dezvoltat un tratament oral împotriva virusului.

Veste bună de la directorul Pfizer

Directorul Pfizer a spus că pastila anti-coronavirus o să fie eficientă în cazul tuturor mutațiilor virusului, chiar și împotriva noii tulpini, Omicron. Acesta a mai spus că se lucrează și dezvoltarea altor tratamente, în eventualitatea în care o să apară o rezistență. Pfizer nu este singura companie ce a dezvoltat un tratament oral împotriva virusului.

Albert Bourla, directorul Pfizer a spus despre tratamentul sub formă de pastile pe care compania l-a dezvoltat ca să vindece infecția cu virusul coronavirus. În contextul apariției noii mutații care a fost descoperită în Africa de Sud, Bourla a menționat că medicamentul are un spectru larg și o să fie eficient împotriva tulpinii Omicron.

„Sunt foarte încrezător că acest medicament funcționează pentru toate mutațiile cunoscute, inclusiv pentru Omicron. Dar lucrăm la alte medicamente pentru eventualul caz în care poate apărea o rezistență la acest tratament”, a spus Albert Bourla, conform digi24.ro.

Tot Albert Bourla a mai spus că pastila concepută de Pfizer este concepută să funcționeze indiferent de mutațiile pe care le suferă virusul. Pastila nu combate virusul în sine, ci funcționează prin blocarea unei enzime ce are un rol-cheie în procesul de înmulțire a ei.

La data de 17 noiembrie, gigantul din industria farmaceutică a solicitat Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA autorizarea utilizării de urgență a medicamentului antiviral în tratarea cazurilor ușoare și moderate de coronavirus.

Această pilulă va purta numele de Paxlovid, iar cei de la Pfizer au sus că rezultatele obținute în prima fază de cercetare sunt remarcabile. Într-un studiu realizat pe 774 de pacienți rata spitalizărilor și a deceselor s-a redus cu 89%.

Cazuri de infecție cu tulpina Omicron

Deși a înregistrat un succes în prima fază, oamenii de știință au dubii în ce privește eficiența în cazul infecțiilor ce sunt cauzate de tulpina Omicron. Ea a fost secvențiată pentru prima dată în Africa de Sud, iar OMS a fost notificată cu privire la aceasta, la data de 24 noiembrie. Cazuri de infecție cu varianta Omicron s-au mai depistat și în Europa, începând din Olanda și până în Belgia, Marea Britanie, Germania, Danemarca, și Italia, conform Reuters.

De menționat este că în afară de compania Pfizer, și compania Merck a cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente să îi autorizeze pastila antivirală. Acest medicament a redus la jumătate rata de spitalizare și de deces, la adulții cu forme ușoare și moderate ale bolii, în faza de testare.