Verdict oficial. Darius Vâlcov și-a plagiat teza de doctorat. Ce pedeapsă riscă liderul PSD

Strategul Partidului Social Democrat și-a copiat teza de doctorat. Nu asta era problema acestuia, pentru că i-a cam mers până acum cu minciuna, semn că propria conștiință lasă de dorit, problema este că…s-a cam aflat și că va urma să suporte consecințele ilegalității. Ce propune rectorul ASE despre pedeapsa lui Darius Vâlcov?

Darius Vâlcov și-a plagiat teza de doctorat. Ce pedeapsă va primi?

Darius Vîlcov intră și el în rândul celor care s-au inspirat prea tare. Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă și-a copiat teza de doctorat, iar acum urmează să tragă ponoasele de pe urma ilegalității comise. Rectorul ASE vrea să facă dreptate, așa că a propus ca acestuia să i se retragă titlul. Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) a indicat faptul că Vâlcov a copiat nu mai puțin de 49,72 de pagini din cele 212 ale lucrării, fără să indice o sursă.

Dezvăluirea furtului de informații a fost făcută de Press One. ”49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, aşa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susţinerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE.

Darius Vâlcov și-a copiat teza de doctorat. Ce pedepsă va primi?
Darius Vâlcov și-a copiat teza de doctorat. Ce pedepsă va primi?

Cine a fost conducătorul de doctoral al strategului PSD?

Decizia finală de plagiata fost luată pe data de 26 iulie 2019 de cei 11 membrii prezenți în Comisie, dar la finalul săptămânii trecute a fost făcută publică pe site-ul oficial al ASE, conform sursei citate. Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă nu s-a prezentat în fața Comisiei de Etipă pentru a-și apăra lucrarea și pentru a recunoaște ilegalitatea sau pentru a se apăra. Conducător de doctorat i-a fost profesorul Emil Negrea, de la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, acum pensionar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI