Venituri piloți Formula 1 în 2022. Câte milioane de euro încasează Hamilton

Venituri piloți Formula 1 în 2022. Câte milioane de euro încasează Hamilton
Deși a pierdut titlul mondial, Lewis Hamilton rămâne pilotul cu cel mai mare salariu din Formula 1

Venituri piloți Formula 1 în 2022. „Marele Circ”, așa cum e denumit campionatul Formulei 1 este o industrie în care se rulează sume imense de bani. Un sport exclusivist, în care ajung foarte puțini. Iar piloții de top sunt răsplătiți regește pentru performanțele, dar și pericolele la care se expun. Deși a pierdut „la mustață” titlul mondial în 2021, britanicul Lewis Hamilton, de 7 ori câștigător,  va rămâne cel mai bine plătit pilot din F1, el depășindu-l cu mult la acest capitol pe noul campion mondial, olandezul Max Verstappen.

Venituri piloți Formula 1 în 2022

Venituri piloți Formula 1 în 2022. Povestea „Marelui Circ” este strâns legată de bani. Cea mai prestigioasă competiție din lumea motor-sportului este una aparte, plină de cheltuieli uriașe, dar și venituri considerabile. O poveste despre lux și viteză, despre strălucire, dar și pericole de moarte. De aceea, piloții angrenați în Formula 1 sunt plătiți, majoritatea, pe măsura riscurilor pe care și le asumă, dar, firește, și a performanțelor lor.

În 2021, lupta s-a dat între doi piloți de top, britanicul Lewis Hamilton (37 de ani), de la Mercedes, de 7 ori campion mondial și olandezul de la Red Bull Racing Honda, Max Verstappen (24 de ani). A triumfat ultimul, „la mustață”, în ultimul tur al ultimei curse a sezonului, desfășurată în Abu Dhabi.

Lewis Hamilton a suportat greu ratarea celui de-al 8-lea titlu. El l-ar fi depășit pe legendarul pilot german Michael Schumacher, cu care deține deocamdată, recordul de titluri mondiale în F1. Britanicul a fost, în schimb înnobilat de Regina Marii Britanii, el primind distincția din partea Prințului Charles, odată cu titulatura de „Sir”.

Câte milioane de euro încasează Hamilton

Printre piloții din F1, Lewis Hamilton deține, în schimb, cel mai mare salariu. Conform racingnews.com, britanicul de la Mercedes va avea, în 2022, un salariu de 35 de milioane de euro. La acesta se adaugă alte bonusuri și sume provenind din contracte personale de sponsorizare.

Hamilton este urmat în clasament de actualul campion mondial, Max Verstappen. Olandezul va lua de la Red Bull un salariu de 22 de milioane de euro, conform sursei citate. Cu toate acestea, potrivit ziariștilor de la Marca, Verstappen ar putea avea un salariu mărit cu nu mai puțin de 15 milioane de euro, după câștigarea titlului mondial, lucru încă neconfirmat.

Surprinzător sau nu, pe locul 2 în topul salariilor din F1 se află spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial, dar în 2005 și 2006. Deși a ocupat abia poziția a 10-a în clasamentul sezonului trecut și e departe de lupta pentru un alt titlu, spaniolul are o cotă foarte ridicată în continuare.

El va primi de la Alpine Renault, în 2022, un salariu de 17,5 milioane de euro. El îl depășește cu 4, 5 milioane de euro pe un alt fost campion, dar de 4 ori, germanul Sebastian Vettel, de la Aston Martin, cu „doar” 13 milioane de euro.

Este interesant că finlandezul Valtteri Bottas (32 de ani), colegul din ultimii ani la Mercedes al lui Hamilton, va evolua din 2022 pentru Alfa Romeo, dar își va păstra salariul de 8,5 milioane de euro pe sezon. Cel care îl va înlocui în echipa germană va fi britanicul George Russell (23 de ani) care va fi plătit cu doar 4,5 milioane de euro.

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, se numără printre piloții cu cele mai mici salarii din F1. El primește la Haas numai 1 milion de dolari pe sezon, aproximativ 850.000 de euro. El îl depășește în ierarhia salariilor doar pe japonezul Yuki Tsunoda, plătit cu doar 650.000 de euro pe an de cei de la Alpha Tauri.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI