Vedetele din Constanța, îngrozite de explozia de la Năvodari: “Ne rugăm să nu se schimbe direcţia vântului” (exclusiv)

Vedetele din Constanța, îngrozite de explozia de la Năvodari: “Ne rugăm să nu se schimbe direcţia vântului” (exclusiv)
Vedetele din Constanța, îngrozite de explozia de la Năvodari

O explozie s-a produs astăzi, la ora 12:20, la Rafinăria Petromidia, din Năvodari. Mai mulți oameni au primit mesaj de la RO-Alert care îi avertiza cu privire la situație.

Vedetele din Constanța, îngrozite de explozia de la Năvodari

Mihai Trăistariu și Laurențiu Duță locuiesc în județul Constanța și au făcut declarații cu privire la situația îngrijorătoare de la Năvodari.

Mihai Trăistariu locuiește de peste 10 ani în Constanța. El deține câteva apartamente în Mamaia pe care le închiriează turiștilor. Cântărețul a povestit unde se afla și ce făcea în momentul exploziei.

„Eram la cazare cu turiştii. Ne-a luat pe toţi prin surprindere şi nu prea am înţeles despre ce este vorba până nu am primit mesajul de tip RO-Alert din partea autorităţilor.

Până acum lumea şi-a păstrat cumpătul, dar ne rugăm să nu se schimbe direcţia vântului, fiindcă atunci norul negru şi gros care s-a format după deflagraţie şi se îndreaptă spre cer şi-ar putea schimba direcţia şi asta nu ar fi o veste bună!”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru impact.ro.

Laurențiu Duță locuiește și el în Constanța. Cântărețul se afla la doar câțiva kilometri de locul exploziei și a povestit ce s-a întâmplat.

“Eu locuiesc la şase sau şapte kilometri, suflul exploziei nu a ajuns la mine. Dar ţinem sub observaţie acel fum negru format ulterior. Deocamdată lucrurile par sub control, iar asta ne oferă tuturor un sentiment de siguranţă!”.

Ce spun autoritățile despre explozia de la Năvodari

Potrivit ANM, norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm. De asemenea, ministrul Mediului a declarat că gravitatea exploziei asurpra mediului poate fi enormă.

Și Raed Arafat a vorbit despre explozia de la Năvodari, declarând că pompieri din Călărași, Tulcea și Brăila se îndreaptă spre intervenție.

Intervenția e în plină desfășurare, este încă flacără deschisă, vin pompieri din Călărași, Tulcea și Brăila. Nu putem exclude noi explozii, este vorba despre o persoană dispărută, una rănită grav, cu arsuri, și două mai puțin grav”, a declarat, Raed Arafat, șeful DSU.

Explozia a avut loc la Petromidia, un complex industrial din orașul Năvodari, format dintr-o rafinărie și o uzină petrochimică. Acest complex are o capacitate maximă de 4,8 milioane de tone pe an privind prelucrarea țițeiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI