Un mort și patru răniți în urma tragediei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Primele imagini cu momentul exploziei

Un mort și patru răniți în urma tragediei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Primele imagini cu momentul exploziei
Două persoane rănite în urma exploziei la Rafinăria Petromidia_Rompetrol

În cursul zilei de vineri, o explozie s-ar fi produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informații, două persoane ar fi fost rănite în urma exploziei. La fața locului se vor prezenta Lucian Bode, Ministrul de Interne, și Raed Arafat, șeful DSU.

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declara la Digi24 că ar fi vorba despre două persoane rănite în urma exploziei. A fost activat planul roșu de intervenție. De asemenea, autoritățile au transmis și un mesaj RO-Alert. Conform ISU, explozia a fost urmată de un incendiu.

„Persoanele sunt arse pe față, nimic grav. Vom face o reevaluare. A fost dat mesaj prin RO-Alert. Turiștii nu sunt afectați. Echipajele sunt acolo”, a declarat acesta.

La fața locului au fost trimise de urgență două ambulanțe SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă și opt autospeciale de stingere. ISU a confirmat că, din primele informații, două persoane ar fi rănite.  ISU Constanța a confirmat existența unei victime cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului.

În momentul de față, Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, fiind operată de Rompetrol Rafinare. Compania aparține de KMG International și de statul român prin Ministerul Energie. Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup care aparține de KazMunayGas. Este o companie națională de petrol și gaze din Kazahstan.

Anul trecu, la Petromidia s-au procesat 4,8 milioane de tone de materii prime. Dintre acestea, 1,16 milioane de tone au fost de benzină. Peste 2,6 milioane de tone au fost de motorină și de combustibil de aviație.

Declarațiile lui Tanczos Barna în legătură cu explozia din Năvodari

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că există în continuare un pericol de explozie la Rafinăria Petromodia. Impactul exploziei asupra mediului poate fi unul major.

„Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (…) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. (…) Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU (…). Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului”, a spus ministrul, la Bistriţa.

Petromidia a informat că explozia s-a produs din cauza unei instalații de hidrofinare petrol motorină. De asemenea, crește numărul persoanelor care ar fi fost rănite în urma incidentului. Numărul lor a ajuns la cinci. Potrivit șefului DSU, este vorba despre o persoană cu arsuri grave, două cu leziuni ușoare și o persoană dispărută.

Din nefericire, bărbatul dispărut a fost găsit mort, în urma exploziei de la Petromidia, a confirmat Silviu Coșa, prefectul Constanței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI