Vedetele care s-au lăsat de fumat. Ce s-a întâmplat apoi cu Busu, Bodo sau Cristi Minculescu

Unii dintre cei mai faimoși actori și cântăreți din România au ajuns pe masa de operație, după ce s-au îmbolnăvit din cauza consumului de tutun. Bodo, Busu, Cristi Minculescu și Florin Zamfirescu, căci despre ei este vorba, au reușit să renunțe la viciu, fiind recunoscători că au scăpat cu viață. Poveștile lor, în continuare.

Vedetele care s-au lăsat de fumat, după ce au văzut moartea cu ochii

Soliștii Bodo și Cristi Minculescu și actorii Busu și Florin Zamfirescu sunt câteva dintre numele cunoscute din țara noastră care au reușit să renunțe la fumat după ce au scăpat cu viață ca prin urechie acului.

Bodo, pe numele său din buletin Bogdan Marin (52 de ani), a trecut prin momente cumplite recent. Mai exact, în luna mai, cântărețul a fost operat de urgență după ce a suferit un infarct. Inițial, preț de două zile, solistul trupei Proconsul nu a realizat gravitatea situației, însă când a ajuns la spital medicii l-au băgat direct în sala de operație, unde i-au montat trei stenturi.

Artistul a dezvăluit, într-o emisiune difuzată la Pro TV, că a reușit să depășească un moment greu din viața lui.

„Am suferit un infarct miocardic acut. L-am dus pe picioare două zile jumătate. Am fost operat de urgență, apoi, angioplastie, mi-a fost desfundat vasul acela și mi s-au montat trei stenturi. Organismul a răspuns foarte bine la medicație și pentru că am lăsat țigările. Sunt fericit că m-am lăsat de fumat și mă simt foarte bine acum“, a povestit Bodo.

Soția i-a donat o parte din ficat

La rândul său, Florin Zamfirescu (71 de ani) a mărturisit că a fost un fumător înrăit, ajungând să consume două pachete pe zi, ceea ce înseamnă cca. 50 de țigări, însă problemele cu inima l-au determinat să renunțe.

„Mă simt foarte bine, nu am mai avut necazuri cu inima şi am scăpat şi de operaţie. Trebuie doar să-mi iau tratamentul pentru tensiune. Din cauza problemelor cardiace, m-am lăsat de fumat, după 45 de ani. Fumam mai mult de două pachete pe zi, vreo 50 de ţigări“, declara Zamfirescu.

Florin Busuioc (58 de ani), a fost și el constrâns să renunțe la țigară, după infarctul suferit pe 6 noiembrie 2018, la Craiova. După ce i-au montat un stent la inimă, cadrele medicale i-au prescris lui Busu un tratament care previne coagularea sângelui, interzicându-i să mai să mai pună ţigară sau alcool în gură. Menționăm că îndrăgitul prezentator fuma de la vârsta de 16 ani, din perioada liceului.

 „Dacă sfătuiesc pe cineva să nu fumeze şi să trăiască în echilibru, n-o să mă asculte nimeni. Trebuie să treci prin aşa ceva ca să iei în seamă. Nici eu nu aş fi luat în seamă“, a mărturisit Florin Busuioc la TV.

Cristi Minculescu (61 de ani) nu mai știe ce înseamnă să fumezi o țigară de aproape 11 ani, de când a fost supus unei operaţii de transplant hepatic în Germania, iar soţia lui, Rodica, i-a donat o parte din ficat.

„Fumam aproape 40 pe zi, ţigări foarte tari, dar acum am fost nevoit să mă las, asta pentru că trebuie să mă îngraş. Cu nefumatul mi-e cel mai rău după ce mănânc. Înainte, după fiecare masă, eram obişnuit să aprind o ţigară. La fumat am restricţii definitive“, a explicat legenda rock-ului, după intervenţie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI