Vedetă PRO TV, executată de ANAF. Apel disperat, după neplata taxelor și impozitelor

Vedetă PRO TV, executată de ANAF. Apel disperat, după neplata taxelor și impozitelor
Vedetă PRO TV, executată de ANAF pentru neplata taxelor și impozitelor

Mohammad Murad, președinte al FPTR, fondatorul Phoenicia Group și investitor la ”Imperiul leilor”, emisiune difuzată de Pro TV, se alătură grevei fiscale după ce ANAF a început să execute silit operatorii din HoReCa pentru neplata taxelor și impozitelor.

Fiscul a început să execute silit operatorii din HoReCa pentru neplata taxelor și impozitelor. Apelul lui Mohammad Murad, vedetă Pro TV, după ce a intrat în grevă. „Nu avem de unde plăti”

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început de o săptămână să execute silit operatorii din HoReCa pentru neplata taxelor și impozitelor, a declarat Murad.

„Noi, cei din industrie, aşteptam ca actuala criză să se termine în luna martie-aprilie, dar vedem că lucrurile se complică, şi mai mult, deja ANAF a început să facă executări silite. Adică ne închizi pe noi, măsuri peste măsuri, amenzi peste amenzi, dar vă dau şi un tort cu frişcă, vă executăm silit dacă nu plătiţi taxe şi impozite. Cred că avem un conflict major cu Guvernul. Nu e vorba de domnul ministru, care ne-a asigurat de sprijinul său, dar cât poate şi dânsul, pentru că e vorba de bani, iar Ministerul Economiei n-are bani, banii sunt la Guvern şi la Finanţe”, a declarat omul de afaceri libanez.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a apreciat că sectorul HoReCa este involuntar în grevă fiscală fiindcă operatorii nu au din ce să plătească taxele. Pe de altă parte, acesta a susținut că hotărârea Guvernului de a anula emiterea de tichete de vacanță pentru anul acesta va avea ca efect ieșirea a aproape 2 miliarde de euro din țară.

„Ce facem, ne jucăm alba neagra?”

„Suntem în grevă fiscală în mod spontan, pentru că nu avem de unde plăti. Şi atunci fiecare la locul lui. Iar noutatea de săptămâna asta sau de o săptămână: ANAF a început să facă executări. (…) Pe de o parte sunt băncile, pentru că eşti obligat să plăteşti băncii ratele bancare, pentru că ai fost iertat doar anul trecut, pe de altă parte este ANAF-ul, taxele şi impozitele locale. Şi cu toate astea, vine domnul Arafat şi îmi spune: ‘de mâine închizi!’, aşa cum a făcut la Cluj: vineri au deschis restaurantele, s-au organizat că era Ziua Îndrăgostiţilor şi hai să aibă o gură de oxigen, iar azi dimineaţă au închis restaurantele din nou. Ce facem, ne jucăm alba neagra?

Nu suntem de acord cu ce se va întâmpla cu Bugetul, cu alte cuvinte vouchere de vacanţă nu vor mai exista. Există o propunere directă că voucherele nu vor mai exista pentru 2021. Dacă se anulează voucherele de vacanţă, asta înseamnă închiderea a peste 30-40 din unităţile hoteliere la nivel naţional, pentru că aceasta era singura lor gură de oxigen. (…) Dacă se scot voucherele de vacanţă, vorbim de 1,5 – 2 miliarde de euro care pleacă din România în străinătate”, a mai declarat acesta.