Vedetă la 16 ani, datorită inteligenței: de ce a fost acceptată la nouă facultăți de top

Vedetă la 16 ani, datorită inteligenței: de ce a fost acceptată la nouă facultăți de top

Povestea unei tinere în vârstă de 16 ani a făcut înconjurul lumii, datorită inteligenței ei și performanței în educație pe care a dobândit-o până această vârstă fragedă.

A fost invitată la mai multe show-uri TV din SUA și foarte mulți sunt curioși care este secretul ei. Nu de alta, dar foarte puține persoane care urmează o cale educațională tradițională se pot lăuda cu aceste performanțe.

Partea fascinantă a întregii ecuații este că, pentru cea mai mare parte a vieții ei, a fost educată acasă printr-un sistem de homeschooling. Respectiva schimbare a survenit în clasa a cincea. În liceu, s-a dus doar la examene și l-a absolivit la 13 ani. Facultatea a făcut-o într-un sistem tradițional de educația la Texas Woman`s University și a absolvit-o la 16 ani. Din toamnă, va începe o a doua facultate și va studia dreptul la Dedman School of Law din cadrul Universității Metodiste de Sud.

Numele ei este Haley Schlitz și, pe lângă facultatea pe care o va urma, a mai fost acceptată la alte 8 universități, printre care Universitatea din Arkansas, Universitatea de Sud din Texas, Universitatea Howard.

În opinia părinților ei, era nevoie să fie scoasă din școală și educată acasă pentru că lipsea ceva din învățământul tradițional. Întreaga ei educație gravita în jurul notelor de la examene și teste. Mergea la școală să ia note de trecere la examene. Nu învăța cum să învețe și să dobândească cunoștințe noi, sunt de părere părinții ei.

În final, tânăra este foarte încântată de locul în care se află în viața ei. Ea le mulțumește părinților pentru că au ajutat-o să aibă o experiență educațională la o vârstă fragedă și să ajungă să se cunoască pe sine și ce își dorește înaintea multor adolescenți. Inițial, a vrut să devină doctor, la fel ca mama ei, dar s-a râzgândit între timp și s-a orientat către studii la drept.