Vedeta internațională care e fascinată de Gică Hagi: „A fost următorul lucru bun după Maradona”

Vedeta internațională care e fascinată de Gică Hagi: „A fost următorul lucru bun după Maradona”
Gică Hagi a obținut cele mai importante succese din cariera de jucător în tricoul celor de la Galatasaray Istanbul

Vedeta internațională care e fascinată de Gică Hagi. „Regele” fotbalului românesc și-a câștigat, de-a lungul timpului, fani pe întreaga planetă. Sunt destui care n-au uitat driblingurile, pasele și execuțiile celui poreclit „Maradona din Carpați”. Actualul antrenor de la Farul a jucat și în campionatele din Spania, Italia și Turcia. Gică Hagi este regretat, însă, de un suporter faimos al unei mari echipe din Premier League, unde românul nu a ajuns în cariera de fotbalist.

Vedeta internațională care e fascinată de Gică Hagi

Vedeta internațională care e fascinată de Gică Hagi. Decarul magic al naționalei României a rămas în memoria multor fani de pe tot mapamondul. Supranumit „Maradona din Carpați”, actualul antrenor al Farului a fost invitat special și la Glasgow, în meciul demonstrativ prin care clubul unde joacă și Ianis Hagi și-a sărbătorit 150 de ani de existență.

Gică Hagi a făcut parte din echipa legendelor mondiale, el încântând tribunele de la Ibrox Stadium pline cu 40.000 de fani ai campioanei Scoției.

„Legenda fotbalului românesc a încântat mulțimea de pe Ibrox cu câteva momente de strălucire. El a fost aproape să înscrie dintr-o lovitură liberă, iar apoi a reușit un călcâi superb. A fost înlocuit în prima repriză, dar îți poți da seama de unde provine talentul lui Ianis”, au notat cei de la rangersreview.co.uk.

„A fost următorul lucru bun după Maradona”

Gică Hagi a impresionat, ca jucător, mai ales la neuitata Cupă Mondială 1994, din SUA, unde naționala a atins sferturile de finală. În cariera sa a jucat, în străinătate, în Spania, Italia și Turcia. Dar n-a ajuns, ca fotbalist, să îmbrace și tricoul vreunei echipe din Premier League.

O mare vedetă a cinematografiei, actorul britanic de origine iraniană, Omid Djalili (56 de ani), este un mare fan al clubului Chelsea Londra. El s-a născut și a crescut lângă stadionul actualei deținătoare a Champions League. Djalili este cunoscut prin aparițiile sale în filme ca „Mumia”, „Gladiatorul”, „Pirații din Caraibe” sau „Casanova”.

Întrebat ce jucător și-ar fi dorit să joace la Chelsea, dar care nu a mai ajuns în tricoul albastru, Omid Djalili a rostit numele lui Gică Hagi. Artistul a fost cucerit de evoluția acestuia la Cupa Mondială din SUA, din 1994. El consideră, de asemenea, că golul înscris de Hagi contra Columbiei este unul dintre cele mai frumoase reușite vreodată.

„Regele” n-a apucat să joace în Premier League

„Gheorghe Hagi. Jucător inteligent și tehnic, care a fost următorul lucru bun după Maradona. Golul său contra Columbiei, în 1994, în SUA, a fost unul dintre cele mai frumoase pe care le veți vedea vreodată. Poate cânta jazz și la flaut, ceea ce m-a surprins”, a sintetizat metaforic, Omid Djalili, părerea sa despre Hagi, într-un interviu pentru FourFourTwo.

Dacă Gică Hagi n-a apucat să joace pentru Chelsea, au făcut în schimb Dan Petrescu și Adrian Mutu. Actualul tehnician de la CFR Cluj a fost legitimat pe Stamford Bridge între 1996 – 2000, înainte de „era Roman Abramovich”. Petrescu a reușit să cucerească trofee importante cu Chelsea, printre care Cupa Angliei (1997), Cupa Ligii, dar mai ales Cupa UEFA și Supercupa Europei, toate trei în 1998.

Adi Mutu, în schimb, a venit la Chelsea chiar în primul an al lui Abramovich în fruntea clubului și a jucat doar puțin peste un sezon, august 2003- octombrie 2004. A fost nevoit să plece, după „scandalul cocaina”.