Vedetă îndurerată de moartea jurnalistului Florin Condurațeanu. A fost printre primele care a aflat

Vedetă îndurerată de moartea jurnalistului Florin Condurațeanu. A fost printre primele care a aflat
Oana Zamfir, devastată de moartea lui Florin Condurățeanu

Lumea presei este șocată de moartea marelui jurnalist Florin Condurățeanu, care s-a stins din viață, luni seară, după ce a făcut un stop cardio-respirator. La scurt timp după anunțarea evenimentului extrem de trist, mai mulți colegi de breaslă au reacționat, transmițând sincere regrete și, totodată, exprimând ce a însemnat Florin Condurățeanu pentru ei. Printre aceștia se află și jurnalista Oana Zamfir, care a dezvăluit că simte că și-a pierdut tatăl.

Jurnalista Oana Zamfir, șocată de moartea lui „Țuțu”

Vestea tragică a fost dată chiar în direct, de către Mihai Gâdea, iar ulterior acesta a discutat cu Oana Zamfir despre ceea ce a însemnat pentru ei marele jurnalist Florin Condurățeanu. Potrivit acesteia, jurnalista a fost printre primele persoane care a aflat despre tragedie, fiind devastată de durere.

Nevând parte de iubirea unui tată natural, Oana Zamfir a dezvăluit relația specială pe care o avea cu „patriarhul jurnaliștilor”, așa cum era considerat Florin Condurățeanu. Jurnalista a povestit cu lacrimi în ochi cât de tare își dorea omul de presă și de televiziune să traiască și să fie mai presus decât orice boală care îi putea afecta spiritul viu și talentul înnăscut.

“Nu a existat cineva care să se bucure mai mult de viață, de meseria asta, care să aibă o putere mai mare de a dat la o parte urâtul și de a vedea întotdeauna strălucirea, iar în mine a fost de la momentul zero, cel care a crezut și care întotdeauna m-a văzut mult mai mult decât eram.

Pentru cei care îl știu și îl iubesc, vreau să le spun că nu a crezut niciodată că va muri. Asta din păcate l-a costat astăzi, pentru că a crezut întotdeauna că voința lui, că dragostea lui de viață sunt mai puternice decât un trup suferind”, a explicat Oana Zamfir.

Dumnezeu a avut nevoie de el în Ceruri

În continuare, jurnalista Oana Zamfir și-a exprimat cele mai frumoase gânduri și admirația pentru tot ce a însemnat Florin Condurățeanu. Citind descrierea ei, oricine își poate da seama ce valoare a reprezentat jurnalistul, atât pentru presa românească, cât și pentru țara noastră.

“Astăzi dacă s-a întâmplat aşa, e pentru că, peste voinţa lui extraordinară, Dumnezeu a zis: Hai şi aici. Ai treabă şi aici cu Mine. Este singura explicaţie. Altfel, Ţuţu mai avea de scris, mai avea de trăit, mai avea de pus mâna pe telefon pentru noi toţi (…)

Întotdeauna, când aveai nevoie de un medic, când aveai nevoie de un sfat, pentru toată lumea… Nu a existat odată să spună nu, nu a existat odată să fie ocupat, nu a existat odată să nu ştie, să nu poată”, a continuat aceasta

„Putem să scriem ca el, putem să relatăm ca el, putem să continuăm să ajutăm oamenii ca el”

„Un singur lucru îmi lipseşte. Puterea lui de a spune cele mai frumoase poveşti. Aş vrea să pot să îl „zugrăvesc” aşa cum merită, dar acum venind spre voi, mi-am dat seama că nu trebuie şi că este suficient să intre oricine, de la oameni care nu sunt ziarişti, până la cei mai cunoscuţi ziarişti, să îi citească editorialele, să îi citească reportajele. Sunt nu doar lecţii extraordinare de jurnalism.

Ţuţu nu are doar un condei extraordinar. Ţuţu este o forţă şi acea forţă acum, s-a dus să fie întărită să lupte şi mai mult pentru bine. Dacă o să fim atenţi să nu pierdem din el, putem să nu pierdem din el, în fiecare zi. Putem să scriem ca el, putem să relatăm ca el, putem să continuăm să ajutăm oamenii ca el, putem să iubim viaţa, aşa cum o iubeşte el.

Omul acesta nu a avut invidii. Nu a avut mizerie, nu a avut şopârleli, nu a avut uneltiri, nu a fost niciodată preocupat decât de bine, să fie, să facă, să scrie”, a mărturisit Oana Zamfir, potrivit Antena3.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe