Vedetă din România, operată de urgență de medicii de la Spitalul Universitar. În ce stare se află

Vedetă din România, operată de urgență de medicii de la Spitalul Universitar. În ce stare se află
Cornel Constantiniu, de 28 de ani în suferință

Celebrul solist de muzică ușoară, Cornel Constantiniu, în vârstă de 76 de ani, suuferă de câțiva ani de o boală nemiloasă. Artistul era diagnosticat cu maladia Parkinson în 1993, și în toți acești ani a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Conform soției, celebrul artist a fost internat de urgență la Spitalul Universitar, unde a suferit o nouă operație menită să-i salveze viața.

Cornel Constantiniu, de 28 de ani în suferință

În urmă cu 28 de ani medicii îi dădeau un diagnostic dur artistului. Era diagnosticat cu o maladie îngrozitoare, Parkinson, o boală degenerativă, fiind nevoie de-a lungul anilor de mai multe intervenții chirrugicale pentru a putea să se mişte şi să articuleze câteva cuvinte.

În urma acestor intervenții, medicii îi montau un neurostimulator care l-a ajutat pe Cornel Constantiniu să poată comunica, cât de cât, și să se poată deplasa. Prima intervenție a avut-o la 6 ani de la primirea diagnosticului. Intervenția avea să fie făcută în Africa de Sud, Cornel Constantiniu fiind operat pe creier. Cea de a doua, și cea mai lungă, operația durând aproape 11 ore, avea să se întâmple în Austria în anul 2004.

De atunci au mai urmat alte cinci operații grele prin intermediul cărora i s-au implantat la nivelul creierului electrozi lui Cornel Constantiniu. Aceștia fac legătura cu eeurostimulatorul amplasat, tot chirurgical, la nivelul claviculei. Alte trei operații de schimbare a acestui neurostimulator au mai avut loc în 2013, 2016 și respectiv, în 2019.

A fost supus unei noi intervenții la Spitalul Universitar

La doi ani de la ultima operație, medicii au decis că este necesară schimbarea aparatului, deoarece i se terminase bateria. Astfel că artistul Cornel Constantiniu a fost internat la Spitalul Universitar din Capitală, unde a intrat din nou pe masa de operație. În toți acești ani de suferință, alături de artist a stat soția acestuia, actriţa Domniţa Constantiniu. Ea este cea care a declarat  de ce a fost nevoie de această a opta intervenție chirurgicală atât de urgentă.

”Nu l-am văzut pe Cornel. Îmi spun medicii prin telefon despre starea lui de sănătate. Pacienţii sunt izolaţi şi pentru ei e mai bine aşa. El a suferit miercuri a opta operaţie şi a patra aici la spital. El a trecut cu bine peste intervenţie cu toate emoţiile noastre, pentru că are o vârstă. Aparatul trebuia schimbat pentru că se terminase bateria, iar ultima dată a fost operat în 2019, tot la ei.

Cornel are starea generală normală după o astfel de intervenţie. Este pe antibiotic. Pentru înlocuirea aparatului l-a tăiat la piept şi l-a pus în muşchiul pieptului, şi face legătura cu firele la creier. Intervenţia nu e simplă, că el are 76 de ani. Noroc că e vaccinat a treia oară. În spital nu ţi se dă drumul decât dacă eşti vaccinat. Stai la parter şi medicii te anunţă despre starea bolnavului. Acum mi-au spus că îl mai ţin în spital câteva zile şi mă vor anunţa când este complet restabilit”, a declarat  Domniţa Constantiniu, conform publicației Click.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI