Vedeta din România care s-a pensionat ca să poată supraviețui: ”Faliment scrie pe mine! Băncile nu au răbdare”

Vedeta din România care s-a pensionat ca să poată supraviețui: ”Faliment scrie pe mine! Băncile nu au răbdare”
Vedeta din România care s-a pensionat ca să poată supraviețui

De câteva săptămâni, poetul și prezentatorul de televiziune este pensionar. El spune că, după ce restaurantele sale din Capitală au dat faliment, a trebuit să facă acest pas ca să se poată descurca.

Motivul pentru care s-a pensionat Mircea Dinescu

Celebrul poet, Mircea Dinescu s-a pensionat. Poetul susține că nu se simte deloc pensionar, însă, din cauza pandemiei a pierdut aproape tot ce a câștigat în ultimii ani din afacerile sale și a trebuit să facă acest pas.

”Am devenit pensionar la 70 de ani. Nu mă simt deloc pensionar, dar viața mi-a jucat festa asta cu pandemia și am pierdut aproape tot ce câștigasem în ultimii ani, din afacerile mele”, a declarat Mircea Dinescu pentru Impact.ro.

Mircea Dinescu a renunțat la afacerile sale din Capitală

Mircea Dinescu a renunțat la cele două restaurante pe care le deținea în București. Este vorba de ”Lacrimi și Sfinți” din Centrul Vechi și ”Politică și Delicatețuri” de lângă Hala Traian. Poetul susține că pagubele se ridică la cel puțin 1 milion de euro.

”Cifra anuală de afaceri pentru cel dintâi restaurant, era de circa un milion de euro. Pe asta am avut-o în 2019. Anul trecut am renunțat la cei 40 de angajați ai acestui restaurant, dar și la afacerea în sine. La mine, acolo, în Centrul Vechi, veneau foarte mulți turiști, recunosc. Cei mai mulți erau din Israel, care urmăreau pe Internet emisiunile mele culinare și veneau fiindcă puneam în viaţă rețete românești vechi și de un secol.

„La cel de-al doilea, de abia pornisem treaba. Acolo aveam mult mai puțin angajați. Dar a trebuit să fac ceva și cu acesta, fiindcă băncile nu au răbdare. Mai ales în vremurile astea. Şi nici cu vinul meu, ”Vinul lui Dinescu”, nu a mai mers treaba, fiindcă cea mai mare parte a producției o vindeam prin propriile restaurante. Acum, o să-l beau singur sau cu prietenii mei cei mai buni!” a mai spus Mircea Dinescu.

Cât a încasat de la TVR Mircea Dinescu

Totodată, Dinescu a dezvăluit și suma de bani pe care o primește de la TVR, unde realizează trei emisiuni, după ce s-a speculat că ar câștiga aproximativ 15.000 de euro pe lună.

Am văzut că sunt tot felul de comentarii pe seama salariului încasat de mine de la TVR. Precizez că  eu colaborez la trei emisiuni.

Ei bine, vă spun deschis că am încasat circa 15.000 de euro, pe întreg an 2020, nu 15.000 de euro pe lună, cum susțin unii și alții. Cât voi avea audienţă voi continua să fac acest lucru”, a mai adăugat poetul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI