Vecinii vor fi invidioşi pe recolta ta de castraveţi. Ce trebuie să faci la începutul lunii iulie

de: Stan Nicu
16 05. 2023

Grădinarii pricepuți au secretele lor când vine vorba de castraveți. Așadar, ce trebuie să faci la începutul lunii iulie, pentru ca vecinii tăi să fie invidioşi pe recolta ta de castraveţi.

Ai castraveți în grădină. Ce trebuie să faci imediat pentru o recoltă bogată

În luna iulie, grădinarii încep să colecteze primii castraveți. Astfel, pentru o recoltă bogată și la timp nu trebuie să ignori aplicarea îngrășămintelor.

Un tratament de top vă va permite să obțineți o recoltă abundentă și de înaltă calitate de castraveți. Totodată, ar trebui să fiți conștienți de semnele care arată că plantele nu au suficientă nutriție.

Când trebuie să intervenim de urgență

Spre exemplu, atunci când frunzele încep să devină galbene și fructele tinere nu se formează, atunci fertilizarea poate ajuta la corectarea situației.

Tratamentul competent poate crește randamentul cu circa 20%. Și în unele cazuri, tratamentul este necesar doar pentru a salva recolta.

Plantele trebuie inspectate cu atenție înainte de aplicarea tratamentului. Spre exemplu, dacă dăunătorii au început să atace castraveții, este necesar să nu se hrănească, ci să se prelucreze.

Ce tratamente se aplică castraveților

Îngrășămintele la castraveți se aplică prin două moduri: prin rădăcină sau prin foliare.

Tratamentele competente pot crește randamentul cu aproximativ 20%, iar în unele cazuri, acesta este necesar doar pentru a salva recolta.

Plantele trebuie inspectate cu atenție înainte de aplicare. De exemplu, dacă dăunătorii au început să atace castraveții, este necesar să nu se hrănească, ci să se prelucreze.

Când este indicat fiecare tratament

Îngrășământul pentru rădăcini sunt considerate universale la castraveți, dar și-au dovedit eficacitatea. De obicei, acestea sunt folosite de agricultori cel mai des vara, dar există unele aracteristici de aplicare.

Dacă vorbim despre foliare, atunci această metodă este potrivită pentru vreme rece. Ele se aplică doar seara, dimineața devreme sau pe vreme înnorată. Eficacitatea tratamentelor foliare este mai puțin semnificative, dar sunt ideale ca tratament preventiv.

Principalul element care este responsabil pentru formarea castraveților este azotul. Acesta trebuie aplicat la formarea fructelor.

Lipsa azotului va face ca legumele să fie:

1) cu genele subțiate;
2) cu frunze mici;
3) fructele vor fi ușoare.

Soluția de mullein sau nitritul de calciu poate fi folosită pentru a acoperi deficiența de azot. Soluția de mullein se diluează cu apă într-un raport de 1 la 10.

Tratamentul se aplică o dată la două săptămâni

Sub fiecare plantă se va turna un litru de apă sub rădăcină. Soluția de nitrit de calciu ar trebui să fie de două procente.

Pulverizarea trebuie făcută o dată la două săptămâni, însă, de obicei, un tratament ar fi suficient pentru castraveți.