Varză călită cu carne de porc. Rețeta delicioasă, te lingi pe degete

Varza calita cu carne de porc este o mancare recomandata iarna

Vă propunem pentru astăzi o delicioasă rețetă de varză călită cu carne de porc. Este o rețetă care se pretează oricând a fi preparată, nu este foarte greu de făcut și poate fi făcută atât cu varză dulce, precum și cu varză acră de la butoi, că tot a început varza pusă la murat de Sfântul Dumitru să se acrească.

Cea mai bună rețetă de varză călită cu cărne de porc. Se mănâncă cât mai des iarna

Varza călită este cu atât mai bună dacă este făcută cu carnea de la porcul proaspăt tăiat. În funcție de gust, varza călită este bună atât dulce, precum și murată, de la butoi.

Varza călită este un fel de mâncare consistent de iarnă care ne încălzește și ne hrănește corespunzător în această perioadă.

Ingrediente varză călită cu carne de porc

1 kg carne de porc (pulpa, coaste, piept mai gras)
1,5 kg varza dulce, proaspata
2-3 cepe
1 lingura de untura sau 2 linguri de ulei
sare, piper
sare de lămâie
1 lingurita cu varf de chimen
1 varf de cutit de cimbru uscat
optional: 1 ardei rosu taiat cubulete
100 ml de vin alb (optional)

Mod de praparare varză călită cu carne

Acest fel delicios de mâncare chiar nu necesită aptitudini reale de bucătar, poate fi preparat de către oricine. Mai întâi se pregătește carnea. Carnea trebuie porționată după preferințele fiecăruia.

Se pune untură în cratița în care se va prepara varza și se pune carnea la prăjit. Când bucățile de carne s-au rumenit se adaugă ceapa, care a fost tăiată mărunt și se lasă se se prajească totul încă vreo 2-3 minute.

Carnea se stinge cu vin alb

Totul se va stinge cu vinul alb. Se lasă să se evapore alcoolul, după care carnea va trebui înăbușită timp de 40 de minute, adăugând mereu apă, câte un pic. Se lasăse se evapore, se adaugă altă apă, și tot așa.

Între timp varza se toacă atât cât de fin se pricepe fiecare. După ce a fost tocată se așează într-un vas încăpător și se freacă cu sare și sare de lămâie după gust pentru a se înmuia.

Varza se adaugă după ce carnea a fost bine înăbușită

Carnea este deja înăbușită, iar varza se adaugă peste ea, împreună cu ardeiul gras, tocat și el mărunt. Se amestecă totul bine și se adaugă și chimenul și cimbrul uscat.

Varza se va căli aproximativ 30 de minute sau până când zeama va scădea definitiv, în funcție de cum preferă fiecare. La final se adaugă piperul. Varza poate fi sevită, neapărat cu mămăligă și cu ardei usturat, opțional și cu smântână. Vă dorim Poftă Bună!!!!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI