Valul de scumpiri face victime. Gestul dramatic la care au recurs 100 de cântăreți, de sărăcie

Valul de scumpiri face victime. Gestul dramatic la care au recurs 100 de cântăreți, de sărăcie
În Turcia artiștii au ajuns în pragul sărăciei

Criza economică generată de Pandemie a dus la adevărate povești de disperare. Indiferent de ce colț al lumii am vorbi, problemele cauzate de situație de facto, au generat adevărate drame. În rândul muzicienilor, și a artiștilor în general, Pandemia evidențiază problemele economice cu care se confruntă. O astfel de situație dramatică a avut loc în Turcia.

Turcia afectată grav de criza economică enerată de Pandemie

Economia din Turica, în timpul Pandemie, ca și în alte țări afectate, a avut de suferit. Pragul sărăciei și a șomajului a ajuns și aici la cote alarmante. Măsurile adoptate de Turcia în timpul pandemiei au generat anumite vulnerabilități ca efect secundar.

Un factor imediat a fost dolarizarea economiei, urmat de eroziunea rezervelor băncilor centrale și creșterea excesivă a creditului. În același timp insolvența multor afaceri și trimiterea multor turci în șomaj a accentuat și mai mult criza.

Ca și în celelalte state afectate de Pandemie, Turcia a fost nevoită să închidă teatrele, cinematografele și să suspende orice activitate artistică. Artiștii din Turcia au avut de suferit mult de pe urma acestor decizii, iar în anumite cazuri situația a luat o întorsătură dramatică.

Presa turcă a relatat recent despre poveștile despre disperare în rândul muzicienilor care evidențiază problemele economice cu care se confruntă Turcia. Probleme care au început înainte de pandemie s-au agravat de atunci. A face muzică nu plătește prea mult în zilele noastre. Majoritatea muzicienilor lucrează fără asigurare, făcându-i neeligibili pentru orice ajutor sau beneficii.

În Turcia, unii dintre muzicienii consacrați ai țării au devenit embleme ale vremurilor grele. Anii de creștere economică au făcut loc dificultăților. Dificultăți care au început înainte de pandemie și s-au agravat de atunci. Majoritatea artiștilor trăiesc din banii câștigați pe scenă.

În Turcia artiștii au ajuns în pragul sărăciei

Dar odată cu pandemia și economia săracă, acest lucru a ajuns la apogeu. Există ceva de genul a 4,5 milioane de muzicieni în Turcia în pragul sărăciei. Pentru 99% dintre ei, viața tocmai s-a oprit. Cazurile de suicid în rândul artiștilor din Turcia a început să crească.

Presa relata recent despre mai multe astfel de cazuri de la începutul acestui an. În Turcia, de la declanșarea Pandemiei, peste 100 de muzicieni și-au luat viața, în disperare de cauză, și în sărăcie. Titluri de genul „și-a luat viața din cauza dificultăților financiare” sunt din ce în ce mai dese.

Experții spun că există adesea cauze multiple pentru orice caz de sinucidere. Dificultățile economice pot juca un rol important. Ei spun, de asemenea, că abilitățile de a face față, sprijinul și tratamentul pot ajuta majoritatea oamenilor care au avut gânduri de sinucidere.

Cei care încă mai rezistă spun că dacă economia nu se îmbunătățește, oamenii nu își vor putea permite divertismentul. În acest caz, zilele pe care le au în fața lor sunt total întunecate. Nu prea mai au multe speranțe. Deocamdată, guvernul continuă cu ceea ce numește o redeschidere controlată a economiei, chiar dacă numărul de noi cazuri COVID-19 continuă să crească zilnic.

Strigăt de disperare al muzicienilor

Mulți oameni care lucrează în industria de divertisment din Turcia se plâng de luni de zile de lipsa de sprijin a guvernului pentru ei. Mai mulți muzicieni nu au urcat pe scenă încă din primăvară, pe fondul măsurilor COVID-19.

În septembrie, muzicienii din Turcia au lansat o campanie pe rețelele de socializare cu hashtagul # MüziğeSesVer. Campanei era pentru a atrage atenția asupra dificultăților lor economice. Cu toate acestea, guvernul nu a luat încă nicio măsură pentru a se asigura că muzicienii pot continua să-și câștige existența.

Reprezentanții industriei de divertisment au solicitat de multe ori guvernului să le furnizeze pachete de ajutor pentru a preveni un val de neliniște socială și sinucideri suplimentare.

Uniunea Muzicienilor și Interpreților din Turcia a declarat în septembrie că aproximativ 100 de muzicieni din țară s-au sinucis. Sinuciderile au venit ca o consecință, mai ales după ce guvernul a introdus măsuri preventive împotriva pandemiei în martie.