Ce dezastru vine după covid-19. Va fi marea criză din lume, avertismentul categoric

Ce dezastru vine după covid-19. Va fi marea criză din lume, avertismentul categoric
Dezastrul care ne așteaptă după pandemia de COVID

Ursula von der Leyen a venit cu un avertisment puternic în cursul zilei de marți, 16 martie. Ce declarații surprinzătoare a făcut șefa Comisiei Europene despre ce ne așteaptă după ce pandemia de COVID-19 își va găsi finalul?

Ce dezastru ne așteaptă după ce pandemia de coronavirus va lua sfârșit?

Ursula von der Leyen a avertizat în cursul zilei de marți că schimbarea climatică va fi cea care ne va îngrijora după finalizarea crizei sanitare, semnalând că după pandemie nu se mai poate reveni la normalitate din punct de vedere al energiei, arată Agerpres.

Șefa executivului european a trecut în revistă planurile Bruxellesului în domeniul climei și mediului înconjurător pentru acest an și a subliniat obiectivul Uniunii Europene vizavi de reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 55% până în anul 2030, astfel obținând neutralitatea climatică până în anul 2050.

Schimbarea climatică este marea criză de după coronavirus. După pandemie nu există posibilitatea de a ne întoarce la activitatea economică având la bază combustibili fosili şi în detrimentul climei şi al mediului înconjurător″, a declarat Von der Leyen, care a luat cuvântul la ceremonia de deschidere a Dialogului pentru Tranziţia Energetică de la Berlin, care se desfăşoară online în acest an.

Ursula von der Leyen a mai declarat că obiectivele sunt ambițioase, dar fezabile, ulterior vorbind și despre „o modernizare sistematică” până la atingerea sustenabilității. Printre inițiativele Comisiei Europene se numără și actualizarea întregii legislații comunitare pentru a o alinia la obiectivul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon și pentru extinderea și consolidarea piețe de carbon: ″CO2 trebuie să aibă un preţ, pentru că nu mediul înconjurător trebuie să plătească preţul″⁣, a apreciat şefa Comisiei Europene.

″Vrem să reconciliem modul de a produce şi de a face comerţ cu sănătatea planetei”

Ursula Von der Leyen a adus în prim-plan și impunerea de taxe vamale pentru importurile de produse fabricate fără criterii sustenabile, mecanismul de ajutare a CO2 find „soluția preferată” în cadrul Comisiei Europene pentru a evita concurența neloială în domeniul mediului înconjurător.

De asemenea, șefa Executivului Uniunii Europene a mai amintit că o treime din valoarea pachetului comun de recuperare postcriză în valoare de 1.8 miliarde de euro e reprezentată de „verzi”.

″Vrem să reconciliem modul de a produce şi de a face comerţ cu sănătatea planetei noastre. Ceea ce este bun pentru planetă este bun pentru economie şi pentru toţi″⁣, a apreciat ea. Cea din urmă a mai subliniat ulterior potențialul total al hidrogenului ca energie, pe care l-a numit ″mediul perfect către neutralitatea climatică″⁣.