Mulți oameni au așteptat ore întregi pentru a se vaccina. La centrul din Piața Obor s-a format o coadă după ce procesul de vaccinare a fost blocat din cauza unor probleme tehnice. Valeriu Gheorghiță a făcut declarații de ultimă oră despre acest subiect.
Procesul de vaccinare a fost blocat duminică dimineață, 31 octombrie, așa că oamenii au așteptat timp de mai multe ore la coadă pentru a se vaccina și a primi documentul care atestă imunizarea cu serul anti-Covid-19. Se pare că persoanele care nu aveau programare nu puteau să fie introduse în sistem.
Medicii au declarat că adeverințele de vaccinare nu puteau să fie eliberate pentru persoanele care ajungeau la centru fără programare, astfel că doar românii care nu au venit la liber au putut să se imunizeze cu serul anti-Covid-19. Valeriu Gheorghiță a făcut câteva declarații despre problemele tehnice.
„Baza de date a DEPABD este nefuncțională, de aici eroarea pe tableta STS de transmitere a datelor automat în RENV. În RENV se pot introduce direct datele persoanelor vaccinate.
Deși, din ce mi s-a transmis, aplicatia coronaforms funcționează acum, deci ar trebui sa funcționeze și tabletele STS. Acestea sunt informatiile actuale!”, a transmis Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că până la finalul anului o să aibă loc un maraton de vaccinare la fiecare final de săptămână în București. De asemenea, centrele o să funcționeze cu program prelungit.
„Ţinând cont de această adresabilitate în creştere a persoanelor pentru vaccinarea, am decis ca pentru municipiul Bucureşti la fiecare final de săptămână până la încheierea anului să organizăm un astfel de maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare din fiecare sector.
Practic, care să asigure o accesibilitate după un program prelungit al persoanelor la vaccinare. în următoarele zile vom anunţa care sunt centrele în care vom avea un program prelungit.
Ceea ce noi am propus este să avem un program de la 8 dimineaţa până la 12 noaptea, iar pe perioada nopţii să fie perioada în care să asigurăm igienizarea încăperilor şi numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12 noaptea 8 dimineaţă este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.